An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Motor

VW mest solgt åtte år på rad

Volkswagen måtte seg tilbakegang i fjor, men var likevel det soleklart mest solgte bilmerket i Norge.

Golf GTE og e-Golf. Foto: VW

Golf GTE og e-Golf. Foto: VW

Artikkel av: Øystein Byberg
3. januar 2018 - 11.19
An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.

Volkswagen har vært Norges mest kjøpte bilmerke hvert år siden 2010, og Volkswagen Golf har vært den mest populære modellen siden 2008. Også 2017 ble et suksessår for Volkswagen i Norge med 23.212 registrerte biler av et totalmarked på 158.650 biler. Det ga en markedsandel på 14,6 prosent i historiens tredje beste salgsår for nye biler. Kun i toppårene 1985 og 1986 ble det solgt flere biler enn i fjor.  Toyota var nummer to med 17.980 biler.

I forhold til 2016 må imidlertid VW se en tilbakegang på 12,7 prosent.

- 2017 har vært nok et suksessår for oss i Volkswagen, men vi gir oss ikke nå. I 2018 vil vi lansere flere attraktive modeller som vi er sikre på at kundene vil sette pris på, sier Volkswagen-direktør Harald Edvardsen-Eibak i en meldnig

Volkswagen Golf ble også landets soleklart mest populære modell med over 12 000 registrerte eksemplarer.

33 080 av de nye bilene som ble registrert i år var nullutslippsbiler, og den aller mest populære modellen var Volkswagen e-Golf. I løpet av 2017 ble det registrert 6.639 nye e-Golf-modeller i Norge – en økning på 41 prosent sammenlignet med året før.

- At den elektriske revolusjonen fortsetter i Norge er både ventet og gledelig. I årene som kommer vil Volkswagen lansere en rekke nye nullutslippsmodeller basert på en helt ny og fremtidstilpasset arkitektur i form av MEB. Volkswagen I.D.-modellene skal bidra til at vi ligger helt i front når det kommer til elektrisk mobilitet, sier Edvardsen-Eibak.

I tillegg til de rene elbilene, var de ladbare GTE-modellene veldig populære også i 2017. Brorparten av alle de registrerte Passat-modellene var ladbare, og det ble også registrert nesten 2500 Golf GTE i løpet av året. 

 

An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.