An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Motor

Disse bilmerkene har de beste (og dårligste) garantiene

Forbrukerrådet er ute med «den store bilgarantiguiden 2018». To nykommere går rett inn på sølvplass.

Artikkel av: Øystein Byberg
8. februar 2018 - 10.49
An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.

Forbrukerrådet har for femte gang gransket norske bilgarantier og har denne gangen rangert 31 bilmerker. Årets kåring bærer preg av at søstermerkene Alfa Romeo og Fiat gjør en kraftanstrengelse for å vippe Kia ned fra den norske bilgaranti-tronen, heter det i en melding fra rådet.

De to italienske merkene innfører nå imponerende 7 år/200 000 km nybilgaranti i tillegg til en rekke andre forbrukervennlige vilkår. Blant annet lover Alfa Romeo og Fiat gratis lånebil ved garantireparasjoner, full garanti på alt ekstrautstyr montert i Norge og en ledende veihjelp-ordning. De to merkene opphever i tillegg kontrollkravet knyttet til sine lakk- og gjennomrustingsgarantier. Dermed belønnes Alfa Romeo og Fiat med hele 13,5 poeng – nesten to poeng mer enn norgesmester Kia oppnådde i 2016. Kia satt den gang rekord med 11,65 poeng.

Kia slår hardt tilbake

Kia gir seg imidlertid ikke uten kamp og forbedrer nå sine vilkår ytterligere. Kia lover nå at alle kunder vil motta en påminnelse før nybilgarantien går ut, og innfører samtidig gratis lånebil ved garantireparasjon. Kia innfører samtidig full garantidekning for alt ekstrautstyr montert i Norge og fem år garanti for garantibyttede komponenter. Kia henter dermed hele 14,4 poeng og beholder tittelen «Norges beste bilgaranti», melder Forbrukerrådet.

Selv om Alfa Romeo og Fiat mislyktes i sitt forsøk på å nå helt til topps, kan de to italienske merkene nå skryte av en meget sterk sølvmedalje.

DS rett inn på fjerdeplass

2016 tok rådet med alle merker som hadde solgt flere enn 100 biler året før. I år har vi valgt å ta med alle bilmerker som solgte flere enn 50 biler i Norge i 2017. Dermed dukker det opp ytterligere fire merker i guiden; Alfa Romeo, DS, Smart og Jaguar. Alfa Romeo snapper altså sølvmedaljen, men også nykommer DS – Citroëns luksusmerke – gjør en oppsiktsvekkende entré i Forbrukerrådets bilgarantiguide. DS henter hele 10,25 poeng og erobrer dermed en solid fjerdeplass.

Jumboene

Helt i bunnen av listen finner vi Dacia, med bare 2,2 poeng. Dacia får selskap av luksusmerkene Jaguar eller Land Rover, som må nøye seg med en delt nest siste plass. Også Porsche og Subaru ender opp med under 3 poeng og havner dermed langt nede på listen.

Her finner du hele undersøkelsen

An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.