Motor

Fransk bilgigant satser i Norge

Arval eier mer enn en million biler. Nå satser det franske selskapet i Norge.

Artikkel av: Øystein Byberg
13. februar 2018 - 14.10

Arval, som er eid av den franske storbanken BNP Paribas, eier mer enn en million biler som inngår i leasingavtaler hos bedrifter i 29 land. Arvals beslutninger påvirker derfor hvordan bilbransjen utvikler seg. Høsten 2017 etablerte Arval seg i Norge.

- Bilmarkedet er i sterk endring. Digitalisering av tjenester knyttet til bilhold, overgangen fra bensin- og dieselbiler og økt bildeling er noen av de viktigste trendene. Arvals etablering i Norge gir norske bedrifter tilgang til Arvals verdensledende tilbud for styring av bilflåten i bedrifter, inkludert leasingavtaler, elektronisk kjørebok og andre digitale verktøy. Samtidig vil erfaringer fra Norge, som er meget langt fremme på overgangen til elbiler, kunne bli overført til andre land, sier Michaël Benabdallah i Arval AS i en melding.

I fjor var den organiske veksten i Arvals bilflåte på 7,4 prosent globalt til et nytt toppnivå på 1.103.835 kjøretøy. 

I løpet av året fortsatte Arval å ekspandere geografisk gjennom å etablere virksomhet i Norge, et land som ligger meget langt fremme i overgangen fra fossilt brennstoff i bilflåte til mer miljøvennlige alternativer.

For å støtte kundene i deres overgang til mer miljøvennlige kjøretøy har Arval bestemt seg for å øke tjenestetilbudet knyttet til elbiler. Disse tjenestene er allerede tilgjengelige i Norge. Arval har et samarbeid med Renault, Nissan og NewMotion.