Motor

Her er nye Mercedes A-klasse

Nye Mercedes A-klasse er akkurat avduket. Her er de første bildene.

Nye Mercedes A-klasse. Faksimile fra Mercedes' LIVE-sending på Facebook

Nye Mercedes A-klasse. Faksimile fra Mercedes' LIVE-sending på Facebook

Artikkel av: Øystein Byberg
2. februar 2018 - 19.19

Nye Mercedes A-klasse ble fredag kveld avduket i Amsterdam. Produsenten slår fast at 4. generasjon A-klasse er mer ungdommelig og dynamisk enn noen gang. Samtidig er den mer komfortabel.

- Da den nåværende A-Klassen ble lansert i 2012 ble det starten på en eventyrlig utvikling for Mercedes-Benz i Norge som nå teller seks år med kontinuerlig vekst. Nye A-Klasse er klar til å ta over stafettpinnen og jeg er sikker på at vi med denne modellen vil nå ut til et større, yngre og mer teknologifokusert publikum, sier Audun Hermansen, PR- og informasjonssjef i Mercedes-Benz personbil.

Tyskerne hevder at A-klasse redefinerer luksus i kompaktklassen og at interiørdesignet er en revolusjon. 

De doble frittstående skjermene er tilgjengelig fra 7 til 10,25 tommer og skaper et unikt utseende sammen med de bakbelyste luftdysene i turbindesign. Dashbordet er delt inn i to tredimensjonale, horisontale seksjoner der den nedre delen er visuelt skilt fra hoveddelen av dashbordet og ser ut til å flyte foran instrumentene. Stemningsbelysningen «Ambient Lighting» øker denne effekten med sine 64 ulike farger.

Nye A-klasse har en rekke funksjoner som tidligere bare har vært tilgjengelig i dyrere biler. I enkelte situasjoner er bilen delvis autonom. Nå er også MULTIBEAM LED-lykter tilgjengelig som ekstrautstyr.

Nye A-Klassen er den første Mercedes-Benz-modellen som har det helt nye multimediesystemet MBUX - Mercedes-Benz User Experience. En unik egenskap ved dette systemet er evnen til å lære takket være kunstig intelligens. MBUX kan individualiseres og tilpasses ulike brukere. Ambisjonen er å skape en følelsesmessig forbindelse mellom bilen, sjåføren og passasjerene.

Allerede fra salgsstart blir A-Klasse tilgjengelig med nye, effektive motorer. Blant disse finner vi to fire-sylindrede bensinmotorer med partikkelfilter. M 282 på 1,4 liter med inntil 163 hk og sylinderkutt, og M 260 på 2,0 liter, 224 hk og 350 Nm.

Også ny er den fire-sylindrede dieselmotoren OM 608 på 1,5 liter, med inntil 116 hk og 260 Nm. Høydepunktene er et motorstyrt utslippskontrollsystem med AdBlue®-teknologi, turbo og vannkjøling. Til denne motoren introduseres også en ny 7G-DCT dobbelclutch girkasse.

Ytterligere nye motorer vil følge, det samme gjelder 4MATIC firehjulsdrift.

Det er mulig å bestille A-klasse fra mars, mens leveransene starter i løpet av våren

Se presentasjonen på Mercedes' hjemmesider

Nye Mercedes A-klasse. Faksimile fra Mercedes' LIVE-sending på Facebook

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes A-klasse. Faksimile fra Mercedes LIVE-sending på Facebook