Motor

Hevder ny app vil revolusjonere hverdagen til bilselgere

En ny app skal revolusjonere bilselgeres hverdag ved å forenkle formidlingen av biler via auksjoner til oppkjøpere.

Foto: Autoflip

Foto: Autoflip

Artikkel av: Øystein Byberg
13. februar 2018 - 14.31

En ny app fra Autoflip i Kristiansand skal revolusjonere bilselgeres hverdag ved å forenkle formidlingen av biler via auksjoner til oppkjøpere og sikre en mer riktig pris på innbyttebilen, hevder selskapet.

Store deler av bruktbilsalget mellom merkeforhandler og oppkjøper foregår i dag manuelt. Olaf Kvendbø, bruktbilselger hos Brages Bilforretning, Ålesund, er en aktiv bruker av Autoflip og har den siste tiden omsatt 18 biler via Autoflip.

- Autoflip er et verktøy som kan gjøre min hverdag som bilselger mye enklere. Bilene blir annonsert ut til oppkjøpere på en mye mer rask og profesjonell måte i stedet for å bruke e-post og telefon som tidligere, sier han.

Med appen, som er tilgjengelig for både iPhone og Android mobiler, starter du med å ta bilde av registreringsnummer på bilen. Heretter hentes teknisk info fra offentlige instanser og brukeren ledes gjennom en enkelt prosess hvor bilder og informasjon registreres. Alt skjer 100 prosent fra mobilappen og kan gjøres på 60 sekunder.

- Systemet er veldig enkelt og funksjonelt å bruke, slik at de fleste bilselgere skal kunne klare det, sier Kvendbø i meldingen.

Få riktig pris ved at flere gir bud

Autoflip er en lukket nettbasert auksjonsløsning uten fysiske lokaler mellom profesjonelle bilforhandlere og oppkjøpere i Norge. Autoflip ble etablert i 2016 av Bjørn Vidar Endal, som har jobbet i en årrekke som bilselger og fikk inngående erfaring med brukbilbransjen:

- Jeg så en utfordring med at mange oppkjøpere kom på banen og gjorde så gode handler, at de kunne sitte igjen med mye bedre fortjeneste enn nybilforhandler. Dette var utgangspunktet for ideen, å samle flere forhandlere og oppkjøpere på samme plattform, da vil selger oppnå en mer riktig pris på oppkjøperbilen, sier han.

Tidsbesparende for oppkjøper

Autoflip skal ikke bare være merkeforhandlerens venn, men også gjøre hverdagen enklere for oppkjøper.

- Jeg bruker stor del av min arbeidsdag på å kjøre rundt til forhandlere på søk etter flere oppkjøperbiler. Med Autoflip kan jeg få rask oversikt over biler, gi bud direkte fra appen og spare masse tid som jeg kan bruke på salg i butikken, forteller Rudi Herdlevær, Vest Bilsalg i Bergen.

Nye investorer

Autoflip relanserte i november 2017, etter at de tidligere på året fikk en ny teknisk IT-investor inn, som har mange års erfaring innen IT-utvikling. Her ble det investert tungt inn i en helt ny løsning for online nettauksjoner og apper. Autoflip har siden oppstart fått nærmere 300 registrerte profiler og daglig legges det nye til. 

- Vi ønsker å bli et favorittverktøy for merkeforhandlere og oppkjøpere. For å oppnå dette ønsker vi å spille på lag med begge partene og vi er helt avhengig av ris og ros fra brukerne for å oppnå dette, sier Endal. 

Det koster heller ingenting å selge via Autoflip, men kjøper betaler 1 prosent av salgssummen i auksjonsgebyr.