Motor

Siste skrik fra Skoda

Skoda viser frem den tredje nye modellen i SUV-segmentet på kort tid.

Skoda Vision X. Skisse: Skoda

Skoda Vision X. Skisse: Skoda

Artikkel av: Øystein Byberg
1. februar 2018 - 08.56

Skoda fortsetter å presentere nye modeller i det raskt voksende SUV-segmentet. Denne gangen dreier det seg om et crossover-konsept med de kjente Skoda designelementene. Skoda Vision X vil ha premiere på den internasjonale bilutstillingen i Geneve i mars i år.

Med kompakte mål og skarpe linjer vil Vision X ha klare likhetstrekk med de to SUV-ene Kodiaq og Karoq. Linjene er inspirert av Tsjekkisk krystallglass, og den kompakte crossover-modellen retter seg mot yngre brukere med en urban livsstil. 20 tommers lettmetall-felger understreker bilens sportslige preg.

Interiøret i Skoda Vision X representerer det nye designspråket fra Skoda. Vision X får siste versjon Connect-tjenester og underholdningssystemer fra konsernet.

Vision X blir den hittil minste SUV-en fra Skoda. Utvidelsen av SUV-familien er en viktig del av vekst-strategien med nye attraktive modeller i det raskest voksende segmentet i Europa.

Skoda Auto planlegger frem mot 2025 en rekke nye plug-in hybrid modeller, i tillegg til en rekke full-elektriske modeller. Utviklingen for elektriske biler i Europa forventes å akselerere kraftig, og fabrikken forventer at hver fjerde bil levert i 2025 i Europa vil være plug-in hybrid eller full-elektrisk.