Motor

BMW M2 blir enda råere

Nå kommer BMW M2 Competition. En av våre M-favoritter får mer krefter og blir enda mer moro.

BMW M2 Competition. Foto: BMW

BMW M2 Competition. Foto: BMW

Artikkel av: Øystein Byberg
18. april 2018 - 11.16

BMW M sin historie er full av klassikere, og da BMW M2 ble lansert i 2016 ble den av mange omtalt som «den neste klassikeren». Nå kommer en enda sprekere og frekkere versjon av yndlingen med det ikoniske M-emblemet; BMW M2 Competition.

– Vår BMW M-avdeling har kommet med mange imponerende bilmodeller opp gjennom historien, som BMW 2002 Turbo, 3.0 CSL, M1, M635CSi, i tillegg til flere generasjoner M3, M4 og M5. De siste årene er det «nykomlingen» BMW M2 som har generert størst interesse blant våre kunder. Den intense og særegne karakteren vekker både begeistring og begjær, sier kommunikasjonsdirektør Marius Tegneby hos BMW Group Norge i en pressemelding.

Et tresifret antall BMW M2 ruller allerede på norske veier, og rett etter sommeren vil de få selskap av den nye arvtageren, BMW M2 Competition.

BMW M2 har med sine 370 hk levert tilstrekkelig med krefter og kjøreglede for de fleste, men nå økes kraften ytterligere. Hjertet i nye BMW M2 Competition er nemlig den nye motoren – en turtallsvillig sekssylindret bensinmotor med doble turboer og teknikk hentet fra BMW M3 og M4. Med 410 hk og et dreiemoment på 550 Nm gjøres 0-100 km/t unna på 4,2 sekunder, med DKG-automatgirkasse. Med manuell girkasse gjøres samme øvelse på 4,4 sekunder. Topphastigheten på 250 km/t utvides til 280 km/t ved bestilling av «M Driver’s Package».

Utover den nye motoren og de tekniske endringene, byr nye BMW M2 Competition også på mer standardutstyr, deriblant de adaptive full LED-lyktene, navigasjonssystem Professional, og parkeringssensorer foran og bak, for å nevne noe.

Prisen på nye BMW M2 Competition er ikke klar enda.

Se også presentasjonen på YouTube