Motor

Køen åpnet

Ekstrem norsk interesse for Porsches elbil

Nå er det mulig å sikre seg en plass i køen før lanseringen av Porsches elbil neste år.

Porsche Mission E. Foto: Porsche

Porsche Mission E. Foto: Porsche

Artikkel av: Øystein Byberg
27. april 2018 - 12.11

Det er nå mulig å reservere en plass i køen for bestilling av produksjonsutgaven av konseptbilen Porsche Mission E.

Reservasjonsløsningen er utviklet av Porsche Norge, og den er kun tilgjengelig i det norske markedet.

Den store interessen for elbiler i Norge har ifølge Porsche-importøren ført til nærmest et folkekrav om å få formalisere kjøpsintensjon gjennom en forskuddsbetaling, og selv om bilen ikke er på markedet før i 2019 er det altså nå mulig å gjøre en slik reservasjon mot et forskudd på 20.000 kroner.

På lik linje med tilsvarende løsninger for andre produsenter er beløpet refunderbart om man ikke skulle ønske å gjennomføre handel, men den sikrer altså interessenter leveranseprioritet.

- Vi har jobbet lenge med å få på plass en reservasjonsløsning, og er glade for at våre kolleger i Stuttgart er med og støtter løsningen. Elbilsalget og den enorme elbilinteressen i Norge vekker oppsikt internasjonalt, og er med på å sette oss på kartet i bilverden på en helt annen måte enn tidligere, uttaler Morten Scheel, administrerende direktør i Porsche Norge.

Allerede før lansering hadde norske Porsche-forhandlere nærmere 2.500 interessenter på listen som ønsket å gjøre en reservasjon. Disse hadde frist til 25. april med å bekrefte plassen sin, og betale inn 20.000 kroner. Nå åpnes det også for muligheten for alle andre.

- Ledelsen i Porsche er godt informert om den store interessen for Mission E i det norske markedet, og vi er trygge på å få produksjonskapasitet som reflekterer den store interessen, forklarer den norske Porsche-sjefen i meldingen.

Mission E, som ble vist første gang under Frankfurt-messen i 2015, viser hvordan Porsche kombinerer sportslighet og kjøreglede i en helelektrisk fremtid. Samtidig er konseptet en fullblods Porsche på den måten at den vil være den mest sportslige og mest teknologisk avanserte bilen i sitt segment, og kommer til å kunne akselerere og bremse gjentatte ganger uten at prestanda blir svekket.

Priser på nye den kommende elbilen er ennå ikke klare, men Porsche Mission E vil være konkurransedyktig priset, heter det.

Porsche Mission E. Foto: Porsche