Motor

Her er helt nye Ford Focus

I ettermiddag avdukes nye Ford Focus i London, men allerede nå er informasjonen om og bildene av bilen sluppetl

Foto: Ford

Foto: Ford

Artikkel av: Øystein Byberg
10. april 2018 - 13.31
An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.

20 år etter at første generasjon Ford Focus så dagens lys, lanserer Ford i dag en helt ny Focus. Den er helt nyutviklet for nok en gang å sette standarden i klassen, heter det i en melding fra produsenten.

- Vår helt nye Ford Focus representerer det beste innenfor teknologi og kjøreegenskaper i sitt segment. Det er ikke ofte vi får muligheten til å bygge en helt ny bil. Nå grep vi muligheten, og utviklet den beste mellomstore familiebilen du kan få, sier toppsjefen for produktutvikling i Ford Europa, Joe Bakaj, i en melding.

Siden Focus ble lansert for første gang i 1998, har Ford solgt nesten 7 millioner Focus i Europa og mer enn 16 millioner på verdensbasis.

- Focus har vært svært viktig for oss i Europa. Den har representert alt som kundene elsker ved Ford. Den er morsom å kjøre og har vært klasseledende både innen teknologi og design. Vi har derfor lagt mye energi i å utvikle en bil som har blitt blant de aller beste vi noensinne har laget, sier toppsjefen for Ford i Europa, Midt-Østen og Afrika, Steven Armstrong.

Foto: Ford

Nye Focus kommer i en rekke varianter skreddersydd ulike målgrupper, blant annet. som en meget godt utstyrt Titanium-variant, som en luksuriøs Vignale-modell, som den sportslige og senkede ST-Line og en høyreist Focus Active. Sistnevnte har rundt 3 cm høyere bakkeklaring.

Nye Focus stasjonsvogn har en bagasjeromsplass med alle setene i bruk på hele 608 liter og opptil 1653 liter med baksetene felt ned.

Ved lansering tilbys nye Ford Focus med en rekke forskjellige nye og forbedrede bensin- og dieselmotoralternativer. Alle møter de siste Euro 6.2 utslippskravene målt etter den nye WLTP-metoden.

- Innovasjon på alle områder har hjulpet oss til å utvikle helt nye Ford Focus med en kvalitetsopplevelse i særklasse, kjøreopplevelser av de sjeldne, god plass og avanserte teknologier som gjør nye Ford Focus til en svært sikker familiebil sier administrerende direktør for Ford Motor, Norge Per Gunnar Berg.

- Vi er veldig stolte av å kunne avduke nye Focus i dag - den beste bilen Ford noensinne har lansert, og ikke minst ønske bilen velkommen til Norge i løpet av sommeren, sier han.

Foto: Ford

An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.