Motor

Her er helt nye Ford Focus

I ettermiddag avdukes nye Ford Focus i London, men allerede nå er informasjonen om og bildene av bilen sluppetl

Foto: Ford

Foto: Ford

Artikkel av: Øystein Byberg
10. april 2018 - 13.31

20 år etter at første generasjon Ford Focus så dagens lys, lanserer Ford i dag en helt ny Focus. Den er helt nyutviklet for nok en gang å sette standarden i klassen, heter det i en melding fra produsenten.

- Vår helt nye Ford Focus representerer det beste innenfor teknologi og kjøreegenskaper i sitt segment. Det er ikke ofte vi får muligheten til å bygge en helt ny bil. Nå grep vi muligheten, og utviklet den beste mellomstore familiebilen du kan få, sier toppsjefen for produktutvikling i Ford Europa, Joe Bakaj, i en melding.

Siden Focus ble lansert for første gang i 1998, har Ford solgt nesten 7 millioner Focus i Europa og mer enn 16 millioner på verdensbasis.

- Focus har vært svært viktig for oss i Europa. Den har representert alt som kundene elsker ved Ford. Den er morsom å kjøre og har vært klasseledende både innen teknologi og design. Vi har derfor lagt mye energi i å utvikle en bil som har blitt blant de aller beste vi noensinne har laget, sier toppsjefen for Ford i Europa, Midt-Østen og Afrika, Steven Armstrong.

Foto: Ford

Nye Focus kommer i en rekke varianter skreddersydd ulike målgrupper, blant annet. som en meget godt utstyrt Titanium-variant, som en luksuriøs Vignale-modell, som den sportslige og senkede ST-Line og en høyreist Focus Active. Sistnevnte har rundt 3 cm høyere bakkeklaring.

Nye Focus stasjonsvogn har en bagasjeromsplass med alle setene i bruk på hele 608 liter og opptil 1653 liter med baksetene felt ned.

Ved lansering tilbys nye Ford Focus med en rekke forskjellige nye og forbedrede bensin- og dieselmotoralternativer. Alle møter de siste Euro 6.2 utslippskravene målt etter den nye WLTP-metoden.

- Innovasjon på alle områder har hjulpet oss til å utvikle helt nye Ford Focus med en kvalitetsopplevelse i særklasse, kjøreopplevelser av de sjeldne, god plass og avanserte teknologier som gjør nye Ford Focus til en svært sikker familiebil sier administrerende direktør for Ford Motor, Norge Per Gunnar Berg.

- Vi er veldig stolte av å kunne avduke nye Focus i dag - den beste bilen Ford noensinne har lansert, og ikke minst ønske bilen velkommen til Norge i løpet av sommeren, sier han.

Foto: Ford