Motor

Mercedes A-klasse klar for Norge

Den norske importøren lokker med en toppspekket utgave til en gunstig pris i påvente av at en mindre motor skal komme til landet.

Mercedes A-klasse. Faksimile fra Mercedes LIVE-sending på Facebook

Mercedes A-klasse. Faksimile fra Mercedes LIVE-sending på Facebook

Artikkel av: Øystein Byberg
12. april 2018 - 14.55
An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.

Nye Mercedes-Benz A-Klasse er klar for bestilling. Importøren opplyser i en pressemelding at det er vært attraktive introduksjonsbiler på vei til landet. I påvente av A 180 tilbys en ferdig utstyrt og gunstig priset A 200 i en begrenset periode. A-Klasse diesel starter på 341.900 kroner, mens bensinvariantene prises fra 380.000 kroner. Alle modellene forventes på norske veier i starten av mai.

- A-Klasse er manges første møte med Mercedes-Benz og derfor en svært viktig modell for oss. Fremtidsrettet teknologi og luksus blir nå tilgjengelig for langt flere, og etter en lang prosess er vi er veldig fornøyd med å kunne tilby A 200 med blant annet AMG Line, doble skjermer, aktiv parkeringsassistent og LED-lys til 399.900 kroner, sier Audun Hermansen, PR- og informasjonssjef i Mercedes-Benz personbil.

På samme måte som dagens generasjon hintet om nye linjer i 2013, viser A-Klasse anno 2018 igjen en ny designretning for Mercedes-Benz. De mest åpenbare endringene er den nye sportslige grillen, lave fronten og de smale lyktene. 

Interiøret i A-Klasse er fullstendig redesignet og blir den første Mercedes-Benz-modellen som har det avanserte multimediesystemet MBUX - Mercedes-Benz User Experience. En unik egenskap ved dette systemet er evnen til å lære takket være kunstig intelligens. MBUX kan på den måten tilpasses ulike brukere, enten manuelt, eller ved å la bilen komme med forslag basert på tidligere adferd. 

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Mercedes-Benz

Ytterligere styrker inkluderer Widescreen-cockpiten med berøringsskjerm, «augmented reality» og intelligent stemmestyring som aktiveres med kommandoen «Hey, Mercedes». For kunder som ikke er komfortable med denne måten å navigere på er det også mulig å bruke «touchpaden» i midtkonsollen eller de berøringsfølsomme knappene på rattet.

Fra salgstart tilbys A-Klasse med tre nye motorer. Blant disse finner vi to fire-sylindrede bensinmotorer med partikkelfilter. A 200 med en 1,4 liters motor med inntil 163 hk og sylinderkutt, og A 250 med en 2-liters motor på 224 hk og 350 Nm.

Ny er også den fire-sylindrede dieselmotoren OM608 på 1,5 liter, med inntil 116 hk og 260 Nm.

 - Vi forventer at A 200 blir volummodellen fra start, mens det vil komme ytterligere motorer og 4MATIC firehjulsdrift på et senere tidspunkt, avslutter Hermansen.

An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.