Motor

Mercedes A-klasse klar for Norge

Den norske importøren lokker med en toppspekket utgave til en gunstig pris i påvente av at en mindre motor skal komme til landet.

Mercedes A-klasse. Faksimile fra Mercedes LIVE-sending på Facebook

Mercedes A-klasse. Faksimile fra Mercedes LIVE-sending på Facebook

Artikkel av: Øystein Byberg
12. april 2018 - 14.55

Nye Mercedes-Benz A-Klasse er klar for bestilling. Importøren opplyser i en pressemelding at det er vært attraktive introduksjonsbiler på vei til landet. I påvente av A 180 tilbys en ferdig utstyrt og gunstig priset A 200 i en begrenset periode. A-Klasse diesel starter på 341.900 kroner, mens bensinvariantene prises fra 380.000 kroner. Alle modellene forventes på norske veier i starten av mai.

- A-Klasse er manges første møte med Mercedes-Benz og derfor en svært viktig modell for oss. Fremtidsrettet teknologi og luksus blir nå tilgjengelig for langt flere, og etter en lang prosess er vi er veldig fornøyd med å kunne tilby A 200 med blant annet AMG Line, doble skjermer, aktiv parkeringsassistent og LED-lys til 399.900 kroner, sier Audun Hermansen, PR- og informasjonssjef i Mercedes-Benz personbil.

På samme måte som dagens generasjon hintet om nye linjer i 2013, viser A-Klasse anno 2018 igjen en ny designretning for Mercedes-Benz. De mest åpenbare endringene er den nye sportslige grillen, lave fronten og de smale lyktene. 

Interiøret i A-Klasse er fullstendig redesignet og blir den første Mercedes-Benz-modellen som har det avanserte multimediesystemet MBUX - Mercedes-Benz User Experience. En unik egenskap ved dette systemet er evnen til å lære takket være kunstig intelligens. MBUX kan på den måten tilpasses ulike brukere, enten manuelt, eller ved å la bilen komme med forslag basert på tidligere adferd. 

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Mercedes-Benz

Ytterligere styrker inkluderer Widescreen-cockpiten med berøringsskjerm, «augmented reality» og intelligent stemmestyring som aktiveres med kommandoen «Hey, Mercedes». For kunder som ikke er komfortable med denne måten å navigere på er det også mulig å bruke «touchpaden» i midtkonsollen eller de berøringsfølsomme knappene på rattet.

Fra salgstart tilbys A-Klasse med tre nye motorer. Blant disse finner vi to fire-sylindrede bensinmotorer med partikkelfilter. A 200 med en 1,4 liters motor med inntil 163 hk og sylinderkutt, og A 250 med en 2-liters motor på 224 hk og 350 Nm.

Ny er også den fire-sylindrede dieselmotoren OM608 på 1,5 liter, med inntil 116 hk og 260 Nm.

 - Vi forventer at A 200 blir volummodellen fra start, mens det vil komme ytterligere motorer og 4MATIC firehjulsdrift på et senere tidspunkt, avslutter Hermansen.