Motor

BMW M5 Competition - for deg som synes 600 hk er litt snaut

Nå kommer BMW M5 i enda råere utgave.

BMW M5 Competition. Foto: BMW

BMW M5 Competition. Foto: BMW

Artikkel av: Øystein Byberg
10. mai 2018 - 08.27

Siste generasjon BMW M5 hadde sin verdenspremiere i fjor høst, og vant nylig tittelen «World Performance Car 2018». Men BMW senker ikke turtallet av den grunn; Snart kan nye BMW M5 bestilles med mer av «det lille ekstra» – da får bilen navnet BMW M5 Competition, skriver den norske importøren i en melding.

Fra og med i sommer kan nye BMW M5 bestilles med en utstyrspakke som løfter kjøregleden ytterligere et nivå opp.

Bestiller man nye BMW M5 med den nye utstyrspakken, får bilen navnet BMW M5 Competition og mer kraft og særegne designelementer. Effekten på den 4,4 liter store V8-motoren økes da fra 600 hk til 625 hk. Dreiemomentet på 750 Nm er også tilgjengelig over et bredere turtallsområde (1.800 rpm – 5.800 rpm) enn for standardversjonen – om en BMW M5 kan kalles for standard, vel å merke.

Modifiserte motorfester, nytt oppsett på dempere og chassis og et eget sportsunderstell (7 mm lavere) bidrar til enda spissere kjøregenskaper. Utstyrspakken har også et spesifikt M sportseksosanlegg med et særegent og sportslig lydbilde, spesielt når motoren jobber på høyt turtall. Lyden fra de fire sorte eksoshalene tilpasses etter de ulike kjøremodusene man kan velge i bilens oppsett.

De tekniske endringene og den økte effekten i motoren gir raskere akselerasjon. 0-100 km/t gjøres unna på 3,3 sekunder og 200 km/t passeres etter 10,8 sekunder – 0,3 sekunder raskere enn standardversjonen.

Kreftene fordeles gjennom automatgirkassen M Steptronic og det nye M xDrive firehjulsdriftssystemet som kombinerer sportsligheten og presisjonen fra bakhjulsdrift med det maksimale grepet firehjulsdrift gir. Systemet kan konfigureres på en rekke individuelle måter og puristene kan fortsatt nyte egenskapene til den klassiske bakhjulsdriften ved å enkelt deaktivere firehjulsdriften helt. Den aktive M-differensialen fordeler kreftene mellom bakhjulene i erketypisk BMW M-stil.

En BMW M5 Competition kjennetegnes også gjennom egne 20" aluminiumsfelger og særegne designdetaljer. Grillen, speilhusene, diffusoren i støtfangeren bak, spoileren på bagasjelokket og andre andre elementer er i høyglanset sort materiale. Det lille «Competition»-emblemet under M5-logoen på bagasjelokket er også en liten prikk over i’en.

Prisdetaljene for BMW M5 Competition er enda ikke klare.