Motor

Ultraluksuriøse Rolls-Royce Cullinan er akkurat vist frem

Rolls-Royce Cullinan er klar til å ta verden med storm. Sjekk alle bildene her!

Foto: Rolls-Royce

Foto: Rolls-Royce

Artikkel av: Øystein Byberg
10. mai 2018 - 13.00

- Kundene våre ba oss om å «låse opp» Rolls-Royces århundres lange arv når det gjelder å kunne dra overalt i luksus uten kompromiss. Som sine forfedre ønsker våre kunder å erobre det mest utfordrende terrenget i deres Rolls-Royce-er for å nyte livets mest berikende opplevelser, uansett hvor de er. De har ventet på at Rolls-Royce skulle lage en bil som tilbyr kompromissløs luksus hvor eierne tør å våge. Cullinan er den bilen. Det er uanstrengt, overalt, sier Torsten Müller-Ötvös, konsernsjef, Rolls-Royce Motor Cars, i en melding.

Foto: Rolls-Royce

Rolls-Royce slår fast at Cullinan er den bilen det er knyttet mest forventninger til i 2018 og at det meget vel kan være den Rolls-Royce-modellen det har vært knyttet størst forventninger til noen sinne.

Cullinan er den andre Rolls-Royce-modellen som er bygget på merkets nye «Architecture of Luxury»-plattform. Den første var Phantom.

Bilen er testet til destruksjon over hele verden. Det slås fast at bilen er ekstremt kapabel offroad.  «Magic Carpet Ride»-følelsen vi nylig opplevde i Phantom skal være fullt til stede i SUV-en, selv utenfor offentlig vei.

- Det som gjør bilen fantastisk på veien gjør den like fantastisk utenfor veien, mener Caroline Krismer, Engineering Project Leader for Cullinan

Blant funksjonene i Cullinan finner vi kameraer i frontruten som «ser» veien eller terrenget foran bilen og tilpasser understellet i forhold til dette Den åtte trinns girkassen fra ZF får hjelp av satellitter slik at bilen på forhånd vet mest mulig om veiens videre beskaffenhet.

Foto: Rolls-Royce

Cullinan er utstyrt med Rolls-Royce’ 6,75 liters biturbo V12-motor. Ytelsen er på 563 hk, mens maksimalt dreiemoment er på 850 Nm.

Cullinan blir den første «three-box»-bilen i SUV-sektoren. Passasjerene skal selvsagt atskilles fra bagasjerommet.  Dette er inspirert av tider da ingen reiste med bare ett stykk bagasje.

Foto: Rolls-Royce

I forbindelse med lanseringen av Cullinan trekker Rolls-Royce linjene tilbake til starten på 1900-tallet da Lawrence of Arabia brukte ni Rolls-Royce-er som fraktet ham og hans menn til seier gjennom ørkenlandskap på Sinai-halvøya og gjennom Palestina.

For første gang er det mulig å få en Rolls-Royce med bakseter som kan legges ned. Da må du velge alternativet med tre sitteplaser.  Bagasjerommet er på 600 liter. Gjenstander (trofeer) på inntil 2,25 meter kan fraktes i Cullinan. Det er mer enn det for eksempel en Mercedes E-klasse stasjonsvogn kan klare.

Kjører du luksusvarianten velger du Cullinan med to bakseteplasser. Da er en fastmontert midtkonsoll på plass, hvor du kan plassere Champagnen.

Foto: Rolls-Royce

Les også: Rolls-Royce Phantom - et magisk teppe

Rolls-Royce-direktør Peter P. Schoppmann sa til Hegnar.no for noen uker siden at Cullinan kommer på markedet i første halvår 2019. Han bekreftet at Rolls-Royce jobber med mulige samarbeidpartnere i Norge. Skandinavia er faktisk et satsningsområde for Rolls-Royce. Det finnes allerede en forhandler i Stockholm, mens danskene har fått et servicepunkt i Vejle på Jylland.

Det blir spennende å se hvor mange Cullinan som tar veien til norske veier. Noen blir det garantert. Kjøper du en Cullinan får du det ypperste av luksus du kan tenke deg.

Foto: Rolls-Royce

 

Foto: Rolls-Royce

Foto: Rolls-Royce

Foto: Rolls-Royce

Foto: Rolls-Royce