An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Motor

Ultraluksuriøse Rolls-Royce Cullinan er akkurat vist frem

Rolls-Royce Cullinan er klar til å ta verden med storm. Sjekk alle bildene her!

Foto: Rolls-Royce

Foto: Rolls-Royce

Artikkel av: Øystein Byberg
10. mai 2018 - 13.00
An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.

- Kundene våre ba oss om å «låse opp» Rolls-Royces århundres lange arv når det gjelder å kunne dra overalt i luksus uten kompromiss. Som sine forfedre ønsker våre kunder å erobre det mest utfordrende terrenget i deres Rolls-Royce-er for å nyte livets mest berikende opplevelser, uansett hvor de er. De har ventet på at Rolls-Royce skulle lage en bil som tilbyr kompromissløs luksus hvor eierne tør å våge. Cullinan er den bilen. Det er uanstrengt, overalt, sier Torsten Müller-Ötvös, konsernsjef, Rolls-Royce Motor Cars, i en melding.

Foto: Rolls-Royce

Rolls-Royce slår fast at Cullinan er den bilen det er knyttet mest forventninger til i 2018 og at det meget vel kan være den Rolls-Royce-modellen det har vært knyttet størst forventninger til noen sinne.

Cullinan er den andre Rolls-Royce-modellen som er bygget på merkets nye «Architecture of Luxury»-plattform. Den første var Phantom.

Bilen er testet til destruksjon over hele verden. Det slås fast at bilen er ekstremt kapabel offroad.  «Magic Carpet Ride»-følelsen vi nylig opplevde i Phantom skal være fullt til stede i SUV-en, selv utenfor offentlig vei.

- Det som gjør bilen fantastisk på veien gjør den like fantastisk utenfor veien, mener Caroline Krismer, Engineering Project Leader for Cullinan

Blant funksjonene i Cullinan finner vi kameraer i frontruten som «ser» veien eller terrenget foran bilen og tilpasser understellet i forhold til dette Den åtte trinns girkassen fra ZF får hjelp av satellitter slik at bilen på forhånd vet mest mulig om veiens videre beskaffenhet.

Foto: Rolls-Royce

Cullinan er utstyrt med Rolls-Royce’ 6,75 liters biturbo V12-motor. Ytelsen er på 563 hk, mens maksimalt dreiemoment er på 850 Nm.

Cullinan blir den første «three-box»-bilen i SUV-sektoren. Passasjerene skal selvsagt atskilles fra bagasjerommet.  Dette er inspirert av tider da ingen reiste med bare ett stykk bagasje.

Foto: Rolls-Royce

I forbindelse med lanseringen av Cullinan trekker Rolls-Royce linjene tilbake til starten på 1900-tallet da Lawrence of Arabia brukte ni Rolls-Royce-er som fraktet ham og hans menn til seier gjennom ørkenlandskap på Sinai-halvøya og gjennom Palestina.

For første gang er det mulig å få en Rolls-Royce med bakseter som kan legges ned. Da må du velge alternativet med tre sitteplaser.  Bagasjerommet er på 600 liter. Gjenstander (trofeer) på inntil 2,25 meter kan fraktes i Cullinan. Det er mer enn det for eksempel en Mercedes E-klasse stasjonsvogn kan klare.

Kjører du luksusvarianten velger du Cullinan med to bakseteplasser. Da er en fastmontert midtkonsoll på plass, hvor du kan plassere Champagnen.

Foto: Rolls-Royce

Les også: Rolls-Royce Phantom - et magisk teppe

Rolls-Royce-direktør Peter P. Schoppmann sa til Hegnar.no for noen uker siden at Cullinan kommer på markedet i første halvår 2019. Han bekreftet at Rolls-Royce jobber med mulige samarbeidpartnere i Norge. Skandinavia er faktisk et satsningsområde for Rolls-Royce. Det finnes allerede en forhandler i Stockholm, mens danskene har fått et servicepunkt i Vejle på Jylland.

Det blir spennende å se hvor mange Cullinan som tar veien til norske veier. Noen blir det garantert. Kjøper du en Cullinan får du det ypperste av luksus du kan tenke deg.

Foto: Rolls-Royce

 

Foto: Rolls-Royce

Foto: Rolls-Royce

Foto: Rolls-Royce

Foto: Rolls-Royce

An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.