Motor

Volvo XC40 er en kjempesuksess

Salget av XC40 overgår Volvos høye forventninger.

Volvo XC40. Foto: Volvo.

Volvo XC40. Foto: Volvo.

Artikkel av: Øystein Byberg
24. mai 2018 - 10.09

Volvo Cars har mottatt nesten 80.000 ordre på den nye kompakt-SUV-en XC40. Bilprodusenten vil utvide produksjonskapasiteten i Europa (Ghent) og Kina (Luqiao) for å møte etterspørselen, fremgår det av en melding.

Volvo opplyser også at de vil kapitalisere på populariteten til de nye mindre modellene ved å introdusere flere nye modeller på CMA-plattformen (Compact Modular Architecture), slik at dagens V40 blir erstattet.

Kommende nye modeller på CMA-plattformen vil inkludere elektriske biler og vil bli solgt globalt i alle større regioner.

Volvo-sjef Håkan Samuelsson sier at XC40s suksess overgår deres høyeste forventninger.