Motor

Volvo kutter ut diesel

- Fremtiden er elektrisk og vi kommer ikke til å utvikle en ny generasjon dieselmotorer, sier Volvo-sjef Håkan Samuelsson.

Volvos ladbare hybrider. Foto: Volvo

Volvos ladbare hybrider. Foto: Volvo

Artikkel av: Øystein Byberg
16. mai 2018 - 10.34

Den nye Volvo S60 sedan, som lanseres denne våren, blir den første bilen Volvo produserer som ikke har dieselmotor. Lanseringen markerer Volvo Cars langsiktige planer om en fremtid uten den tradisjonelle forbrenningsmotoren, heter det i en melding fra Volvo.

Alle nye Volvo-modeller som lanseres fra og med 2019 vil være tilgjengelig som enten mild bensin hybrid, plug-in bensin hybrid eller batteridrevet elektrisk kjøretøy (ren elbil). Dette er den mest omfattende elektrifiseringsstrategien i bilindustrien.

- Fremtiden er elektrisk og vi kommer ikke til å utvikle en ny generasjon dieselmotorer. Vi vil fase ut biler med kun én intern forbrenningsmotor, og tilby bensin hybrid-versjoner i overgangen mens vi beveger oss mot full elektrifisering. Den nye S60 representerer det neste steget i den satsingen, sier Håkan Samuelsson, president og CEO i Volvo Cars.

Forrige måned forsterket Volvo Cars sin elektrifiseringsstrategi ved å kunngjøre at helelektriske biler skal utgjøre opp mot 50 prosent av det globale salget innen 2025. Kunngjøringen ble gjort på 2018 Beijing Auto Show og bidro til å posisjonere Volvo Cars som en innflytelsesrik aktør i Kina, verdens ledende marked for elektriske biler.

Nye S60 er en premium mellomstørrelse sedan, basert på Volvos egenutviklede Scalable Product Architecture-plattform (SPA). SPA er benyttet i de nye bilene i 60- og 90-serien. S60 vil i utgangspunktet bli produsert med et spekter av Drive-E bensin motorer med fire sylindere, samt to plug-in hybridvarianter med bensinmotor. Mild hybrid-versjon kommer også til neste år. 

Produksjonen av nye S60 begynner til høsten på Volvo Cars sitt nye produksjonsanlegg utenfor Charleston i Sør-Carolina, USA. Anlegget blir det eneste anlegget som produserer nye S60. Den amerikansk-produserte Volvo S60 vil bli solgt på det amerikanske markedet og eksportert til resten av verden for salg.