Motor

Elbilen Byton til Oslo

Har du hørt om Byton? Elbilmerket er på vei mot Norge og Oslo.

Foto: Byton

Foto: Byton

Artikkel av: Øystein Byberg
12. juni 2018 - 15.20

I januar fikk kinesiske Bytons første kjørebare konseptbil sin debut på International Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas. Det dreier seg om en premium elektrisk SIV som skal produseres i Nanjing i Kina.

Byton fikk sin Europa-premiere på Milan Design Week i april, men nå står Norge og Oslo for tur. 29. juni til 1. juli står Bytons konseptbil utstilt hos Ling Ling på Aker Brygge, noe som viser at kineserne har ambisjoner om å innta Norge. Amsterdam får besøk av Byton 26. juli.

PS: Byton har åpnet en gratis reservasjonsløsning på hjemmesidene sine

Byton sier det er verdens første «Smart Intuitive Vehicle», hvor bil- og den digitale industrien blir koblet opp på helt nye måter for folk på farten.

Startprisen skal være på 45.000 dollar, noe som tilsvarer rundt 360.000 kroner. Bilen kommer først på markedet i Kina mot slutten av 2019, mens USA og Europa følger i 2020.

Det opplyses at bilen får en elektrisk rekkevidde på 520 km. 80 prosent av batteriet kan lades på 30 minutter.

I forbindelse med Las Vegas-premieren ble det kjent at to motoralternativer blir tilgjengelig. En versjon får 200 kW og 400 Nm dreiemoment med bakhjulsdrift. Det kommer også en utgave med 350 kW og 710 Nm og 4x4.

Konseptbilen er på 4,85 meter og har 22 tommers hjul.

Planen er også å lage en elektrisk sedan og en elektrisk MPV på samme plattform.