An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Motor

Europeisk næringsliv omfavner bildeling

Bildeling er på full fart inn i det europeiske næringslivet. 

Foto: Mikael Damkier / Shutterstock / NTB scanpix

Foto: Mikael Damkier / Shutterstock / NTB scanpix

Artikkel av: Øystein Byberg
18. juni 2018 - 08.50
An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.

Den ledende europeiske leasingaktøren Arval, og deres tenketank CVO, publiserte nylig sitt 14. årlige «barometer» som måler bransjetrender for bilparker, kjøretøy og mobilitet i 12 europeiske land. Studien består av mer enn 3.000 intervjuer med flåteansvarlige.

Et av funnene fra årets undersøkelse viser at 37 prosent av bedriftene vurderer bildeling og samkjøring som en del av flåtepolitikken i sin virksomhet, et konsept som så langt har vært forbeholdt privatbilismen. I dag finnes det teknologi og systemer for å styre store bilflåter, slik at det er enkelt å tilrettelegge for bildeling der ansatte kan bytte mellom bensin, elbil eller hybrid, alt etter hvilket behov de har.

Videre fremkommer det av undersøkelsen at 59 prsoent av selskapene tar nå aktivt hensyn til CO2-utslipp når de planlegger sin bilflåte. Globalt har 44% av de flåteansvarlige innført eller vurderer å innføre nye drivstofftyper eller teknologier i bilflåten i løpet av de neste årene, hvorav hybrid, plug-in og elbiler er de vesentligste.

- Det er veldig positivt at stadig flere bedrifter er opptatt av å ta samfunnsansvar når de foretar kjøpsbeslutninger om nye firmabiler. At nærmere halvparten av de flåteansvarlige i så mange europeiske land har innført eller sier de vurderer å bytte til hybrider, elbiler og andre typer teknologi er gledelig, sier Michael Benabdallah, General Manager i Arval Norge.

Han legger til at overgangen til elbil fra diesel- og bensinbiler har vært ledet av privatpersoner. Det er et skifte i markedet at en så stor andel bedrifter vurderer hybrid- og elbiler til sin flåte

An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.