Motor

Her er nye BMW 8-serie Coupé

BMW 8-serie Coupé ser ut til å bli en skikkelig lekkerbisken.  Mye fint under panseret også.

Foto: BMW

Foto: BMW

Artikkel av: Øystein Byberg
18. juni 2018 - 07.44

BMW har endelig vist frem nye 9-serie Coupé, som  markerer et nytt kapittel i BMW sin sportsbilhistorie.

– Første generasjon BMW 8-serie er i dag en moderne klassiker, en bil som vekker begjær og følelser blant våre mange entusiaster. BMW Z8 og BMW i8 har båret 8-tallet videre, og nå er en ny legende klar; en helt ny generasjon BMW 8-serie Coupé, sier kommunikasjonsdirektør i BMW Norge, Marius Tegneby, i en melding.

8-tallet har vært et symbol på det ypperste BMW kan tilby innen sportslighet og eksklusivitet. For et år siden ble konseptbilen BMW Concept 8-serie ble avduket på den eksklusive bilutstillingen Concorso d’Èleganza Villa d’Èste i Italia. Den nye toppmodellen har sin verdenspremiere på racingbanen Le Mans i Frankrike. Det er ikke helt tilfeldig. Helt nye BMW 8-serie Coupé er nemlig utviklet side om side med racingbilen BMW M8 GTE, som står på startstreken i årets utgave av det 24 timer lange utholdenhetsløpet Le Mans.

Både racingbilen og den nye serieproduserte 8-serien til BMW har en rekke felles karaktertrekk, med lavt tyngdepunkt, velbalansert vektforhold, lettvektskonstruksjon med aluminium, magnesium og karbonforsterket plast for å nevne noe.

Helt nye BMW 8-serie Coupé er bygget for å utnytte all kraft og dynamikk som drivlinjene tillater. Chassis-konstruksjonen er nøye optimalisert med vektreduksjon, lavt tyngdepunkt, vektfordeling og optimal akselavstand og sporvidde, samt stivt karosseri med optimert aerodynamisk design.

Som standard kommer BMW 8-serie Coupé med Adaptive M Suspension med elektronisk kontrollerte dempere, som sikrer svært presis styring. Ved hjelp av Integral Active Steering kan føreren redusere svingradien ved manøvrering i lave hastigheter, samtidig som man vil oppleve mer stabile filbytter i høye hastigheter.

Den nye toppmodellen er også spekket med det siste innen førerassistanse. Disse funksjonene inkluderer Active Cruise Control med Stop & Go, Steering and Lane Control Assistant, Lane Keeping Assistant, BMW Night Vision og Crossing Traffic Warning, for å nevne noen.

Driving Assistant og Parking Assistant-pakkene leveres begge som standard. Sistnevnte inkluderer Reversing Assistant, som er en intelligent hukommelsesfunksjon for styring under 35 km/t, der de siste 50 meterne kan reverseres uten at du trenger å holde i rattet.

Foto: BMW

Helt nye BMW 8-serie Coupé lanseres først som to modellvarianter, M850i xDrive og 840d xDrive.

Bensinmotoren i M850i xDrive er en M Performance 4,4 liters V8 Twinturbo, mens dieselmotoren i 840d xDrive er en 3 liters rekkesekser Twinturbo. Begge motorene leveres med 8-trinns Steptronic automatgirkasse som standard. Motorene er typegodkjente i henhold til den nye WLTP-syklusen og tilfredsstiller den nye EU6d-TEMP utslippsstandarden. Det betyr blant annet at partikkelfilter er standard også på bensinmotoren.

Begge motorene leveres med en oppdatert versjon av Steptronic Sport automatgirkassen og BMW’s intelligente xDrive firehjulsdriftsystem, tendert mot bakhjulsdrift. M850i xDrive har i tillegg mekanisk differensial sperre som standard.

Foto: BMW