Motor

Her er nye Volvo S60

-  Det er en bil for den som er skikkelig glad i å kjøre bil, sier Volvo-sjefen om deres helt nye bil.

Foto: Volvo

Foto: Volvo

Artikkel av: Øystein Byberg
21. juni 2018 - 14.49

Volvo Cars viste onsdag frem nye Volvo S60 under innvielsen av selskapets fabrikk i Charleston i South Carolina i USA. S60 er en sportssedan i mellomklassen og er den første bilen Volvo produserer i USA. 

Den kombinerte billanseringen og fabrikkåpningen er et tydelig signal om Volvo Cars satsing i USA, et marked som er viktig både for selskapet og for nye S60. 

– Nye S60 er en av de mest spennende bilene Volvo noen gang har laget. Det er en bil for den som er skikkelig glad i å kjøre bil. S60 gir oss vekstmuligheter og en sterk posisjon i det amerikanske og kinesiske sedanmarkedet, sier Håkan Samuelsson, president og CEO i Volvo Cars i en pressemelding. 

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Volvo

Nye S60 er den første bilen Volvo produserer som ikke vil ha dieselmotor. Dette signaliserer selskapets satsing på elektrifisering og en fremtid uten den tradisjonelle forbrenningsmotoren. I 2017 var Volvo den første globale bilprodusenten som offentliggjorde at alle nye bilmodeller fra Volvo ville elektrifiseres fra 2019.   

S60 kommer med to plug-in hybrid bensinmotorer i 2019: T6 Twin Engine AWD plug-in hybrid som genererer 340 hestekrefter og T8 Twin Engine AWD plug-in hybrid som leverer 390 hestekrefter. Volvo Cars’ T5 FWD automat bensinmotor er tilgjengelig i S60 fra lansering.

 - Det dynamiske understellet og kjøremodusene gir meget god kontroll og en engasjerende opplevelse som gjør at S60 passer perfekt for den som er glad i å kjøre bil. Nye S60 får også med seg den anerkjente teknologien fra 90-serien og de andre bilene i 60-serien, noe som gjøre dette til en av de beste sportssedanene på markedet, sier Henrik Green, senior vice president for forskning og utvikling i Volvo Cars. 

I Europa blir de første 300 S60 bilene tilgjengelig for kunder via Care by Volvo. Care by Volvo er Volvo Cars abonnementstjeneste som tilbyr kundene tilgang til bilen mot en fast månedlig sum, uten noen form for nedbetaling.

Foto: Volvo