Motor

Nå kommer BMW Z4

Langt panser, korte overheng, lavt tyngdepunkt og cabriolet-tak i stoff.

Foto: BMW

Foto: BMW

Artikkel av: Øystein Byberg
4. juni 2018 - 09.24

I august i fjor ble konseptbilen BMW Concept Z4 avduket på den eksklusive bilutstillingen «Concours d’Elegance» på Pebble Beach i California. Nå nærmer det seg premieretid for den endelige produksjonmodellen. 

Langt panser, korte overheng, lavt tyngdepunkt og cabriolet-tak i stoff – det er oppskriften på en klassisk roadster. BMW har gjennom tidene lansert en rekke modeller etter denne oppskriften; BMW 328 Mille Miglia, BMW 507 og BMW Z8, for å nevne noen.

– Den nye generasjonen av BMW Z4 fører selvsagt denne arven videre. Samtidig kommer modellen med ny teknikk og en ekstra dose kjøreglede for full frihet på fire hjul og vind i håret, sier Marius Tegneby, kommunikasjonsdirektør i BMW Group Norge, i en pressemelding.

Spydspissen

En av de nye Z4-modellene som testes for fullt i disse dager bærer navnet M40i. Den vil bli levert med en ny og kraftfull rekkesekser bensinmotor, et sportsunderstell med elektronisk styrte dempere, en helt nyutviklet frontanksel og en elektronisk sperre i differensialen på bakakselen. I typisk BMW-manér er målet selvsagt å være den mest kjøreglade roadsteren i segmentet.

Helt nye BMW Z4 lanseres senere i år og tekniske detaljer og priser blir kjent senere.