Motor

Volvo: Made in the USA

I dag åpner Volvo sin første fabrikk i USA.

Foto: Volvo

Foto: Volvo

Artikkel av: Øystein Byberg
20. juni 2018 - 12.40

Volvo Cars åpner i dag sin første fabrikk i USA. Plasseringen av fabrikken i Charleston, South Carolina, etablerer selskapet som en global bilprodusent med fabrikker i alle sine tre hovedsregioner i henhold til selskapets produksjonsstrategi om å bygge der man selger, skriver selskapet i en melding. 

Selskapets første amerikanske anlegg komplementerer eksisterende anlegg i Europa, Kina, India og Malaysia. 

Fabrikken i Charleston vil begynne å produsere den nye Volvo S60 premium sportssedan, som er basert på selskapets egenutviklede Scalable Product Architecture (SPA) plattform, i løpet av høsten 2018. Fra 2021 vil fabrikken også bygge neste generasjon av Volvos store premium SUV, XC90. Bilene som bygges på anlegget er tiltenkt både det lokale amerikanske markedet, samt internasjonal eksport. 

- Charleston-fabrikken etablerer USA som vårt tredje hjemmemarked, sier Håkan Samuelsson, president og CEO i Volvo Cars.

- Både sedansegmentet og SPA-plattformen har bevist at de kan øke lønnsomheten til selskapet, og gir derfor betydelig vekstmuligheter for Volvo Cars både i USA og globalt, sier han. 

Volvo Cars investerer omkring 1,1 milliarder dollar i de amerikanske fasilitetene, og vil skape anslagsvis 4.000 nye arbeidsplasser i Charleston de neste årene. Om lag 1.500 personer vil bli ansatt innen utgangen av året.