Motor

Volvo investerer i sensorprodusenten Luminar

Volvo Cars Tech Fund har gjennomført sin første strategiske investering, i sensorprodusenten Luminar.

Artikkel av: Øystein Byberg
14. juni 2018 - 14.18

Tidligere i år lanserte Volvo Cars investeringsselskapet Tech Fund, et selskap som skal fokusere på teknologi-startups i og rundt bilindustrien. Nå har Volvo Cars Tech Fund gjennomført sin første strategiske investering, i sensorprodusenten Luminar.

Ifølge en pressemelding fra Volvo utvikler Luminar utvikler avansert sensorteknologi til bruk i selvkjørende biler. Samarbeidet mellom Volvo og Luminar har hatt fokus på utvikling og testing av Luminars sensorteknologi på Volvo personbiler. Den nye investeringen gjør at dette samarbeidet utvides ytterligere.

Lovende teknologi

Luminars sensorteknologi heter LiDAR og bruker pulserende lasersignaler for å identifisere objekter i trafikken. Teknologien er et viktig element i utviklingen av trygge, autonome kjøretøyer. Luminar har kontorer i Palo Alto i California og Orlando i Florida.   

– LiDAR er en nøkkelteknologi for å gjøre det mulig for autonome kjøretøy å kunne navigere trygt i kompleks trafikk og høy hastighet. Samarbeidet med Luminar gjør at vi lærer mer om denne lovende teknologien og tar oss et steg nærmere de virkelig selvkjørende bilene i fremtiden, sier Henrik Green, senior vice president, research & development i Volvo Cars, i meldingen. 

Gir nye teknologiske muligheter 

Volvo Cars Tech Fund ble lansert tidligere i år og har som mål å investere i lovende teknologi-startups verden over. Investeringene til Volvo Cars Tech Fund vil fokusere på strategisk viktig teknologi som bidrar til å endre bilindustrien, slik som kunstig intelligens, elektrifisering, selvkjørende biler og digitale mobilitetstjenester.

 – Luminar gir oss tilgang til ny teknologisk kapasitet og kompetanse, og representerer nøyaktig den typen selskap og teknologi vi ønsker å investere i. Støtten vi gir til unge, lovende firmaer som ligger langt fremme i den teknologiske utviklingen, gir oss muligheten til å lansere banebrytende teknologi og styrker vår ledende rolle i bilindustrien, sier Zaki Fasihuddin, administrerende direktør i Volvo Cars Tech Fund.

Fordelaktig samarbeid

Selskaper som samarbeider med Volvo Cars Tech Fund vil få flere fordeler. I tillegg til å være assosiert med en av verdens ledende premium bilprodusenter, får startup-selskapene muligheten til å teste og validere teknologien de utvikler, samtidig som de får muligheten til å fremskynde utviklingsprosessen og tilpasse produktene sine raskere til markedet, fremgår det av meldingen. 

Startup-selskapene kan også få fordeler av Volvo Cars’ unike tilgang til det kinesiske markedet, det største bilmarkedet for både Volvo og bilindustrien. Videre åpner samarbeid for mulig tilgang til Volvo Cars’ internasjonale nettverk av partnere innen teknologi og bilindustri.

– Volvo leder an i utviklingen av selvkjørende kjøretøy, og sikkerhetstilnærmingen de har til autonom teknologi passer godt sammen med vår sensorkompetanse. LiDAR er den første teknologien som gjør det mulig å få en trygg og pålitelig sensorprestasjon på lang avstand, noe som er nødvendig for at de skal nå sine mål om selvkjøring i høy hastighet, sier Austin Russell, Luminar grunnlegger og administrerende direktør.