Motor

NAF: - Ikke betal overpris for elbil

Er du villig til å betale 100.000 kroner i overpris?

Hyundai Kona Electric. Foto: Hyundai

Hyundai Kona Electric. Foto: Hyundai

Artikkel av: Øystein Byberg
11. oktober 2018 - 14.34

Mange nordmenn ønsker å kjøpe elbil, flere enn det finnes biler på markedet. Det åpner for spekulanter. NAF advarer mot å betale overpris. Det er allerede flere eksempler på at Hyundai Kona legges ut til salg for opp mot 100.000 kroner mer enn listepris.

- Disse ekstrapengene på toppen av nybilprisen, kan være tapt når bilen skal selges om noen år, advarer Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF, i en melding.

- Om noen år, når bilene rulles ut i stadig større grad, vil prisene normalisere seg. Skal man da selge bilen videre, kan man komme til å tape pengene man betalte ekstra. For bruktbilprisen vil beregnes ut fra nybilprisen, ikke hva den enkelte ga, fortsetter han.

Om det er økonomi som er motivasjonen for å kjøpe elbil, skal man kjøre veldig mye for å tjene inn 100.000 kroner.

- Det kan lønne seg å ha is i magen og kjøre bensin- eller dieselbilen litt til. Du får tross alt mange bompasseringer og liter drivstoff for 100.000, mener Sødal.

- Vi er i en overgang før markedet vil normalisere seg. I mellomtiden gjelder det å tenke seg nøye om. Er du bestemt på å kjøpe elbil nå, så gå for en av aktørene som kan levere raskt, mener Sødal.