Næringsliv

Norsk Tipping vil trolig innføre tapsgrense

Nå blir det trolig innført tapsgrense hos Norsk Tipping, skriver Bergens Tidende. En tapsgrense på 15.000 kroner i måneden vil gi tippeselskapet et årlig tap på opptil 150 millioner.

Lottotrekning. Foto: Norsk Tipping.

Lottotrekning. Foto: Norsk Tipping.

Artikkel av: NTB
2. april 2016 - 09.31

Bergens Tidende har fått tilgang til et internt referat fra et møte mellom Norsk Tipping og Kulturdepartementet fra januar 2015. På møtet ble det blant annet diskutert å innføre en universell tapsgrense for å unngå et stort forbruk hos enkeltspillere.

«Norsk Tipping er nå i en prosess hvor konsekvenser av ulike maksimumsbeløp per måned vurderes. En tapsgrense på 15.000 kroner per måned vil kunne gi en bunnlinjeeffekt på 100-150 millioner kroner og vil berøre 2.000-3.000 stortapere», heter det i referatet.

Om Norsk Tipping vil tape 100-150 millioner kroner på en tapsgrense på 15.000 kroner i måneden, betyr det at totaltapet til denne gruppen i dag er mellom 460 og 690 millioner kroner i året, viser Bergens Tidendes utregninger.

– Vi vet at cirka 20.000 av våre kunder taper mer enn de bør hos oss. Det er derfor vi ønsker å innføre totalgrensen, sier Anne Marit Sletten, kommunikasjonsrådgiver i Norsk Tipping.

– Den tekniske løsningen er ferdig utviklet og klar til å rulles ut. Grensen er ikke iverksatt ennå, fordi den krever en spilleregelendring som for øyeblikket behandles i Kulturdepartementet, sier Sletten.

Hvor høy tapsgrensen blir, er ikke avklart. (©NTB)