An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Næringsliv

Mæland tar ingen selvkritikk

Næringsminister Monica Mæland (H) ser ingen grunn til å endre regelverket for utnevning av styreledere i statlige selskaper. 

Artikkel av: NTB
6. september 2016 - 12.18

Hun forsvarer prosessen som førte til at Thorhild Widvey ble styreleder i Statkraft.

Dette kommer fram i et brev der næringsministeren svarer på fire spørsmål fra Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité. Næringsministeren skriver at det ble vurdert flere kandidater enn daværende styreleder og den tidligere statsrådskollegaen Thorhild Widvey i prosessen for å peke ut styreleder i Statkraft.

Mæland forsvarer at hun ikke ba om en vurdering fra Lovavdelingen i Justisdepartementet i forkant av utnevnelsen. I brevet lister hun opp fire private sosiale sammenhenger der de to har møttes. Alle skal ha skjedd etter at de ble regjeringskolleger høsten 2013. (©NTB)