Næringsliv

Klimapanel gir Bærum dramatiske klimaforslag

Et klimapanel foreslår å forby bilkjøring rundt skoler og doble parkeringsavgiftene for å gjøre Bærum kommune best på klimahandling.

Foto: HegnarTV

Foto: HegnarTV

Artikkel av: NTB
14. oktober 2016 - 07.05

Bærums klimapanel, ledet av investor Jens Ulltveit-Moe, har siden februar arbeidet med tiltak som skal gjøre Bærum til en klimaklok kommune. Rapporten ble torsdag overlevert kommunen, melder NRK.

Klimapanelet mener kommunen må gjøre radikale grep for å oppnå det grønne skiftet – man må få ned biltrafikken, og bygninger må ikke forbruke, men aller helst produsere energi.

Panelet mener Bærum skal ha mål om å halvere klimagassutslippene innen 2025, og at Fornebu kan bli utslippsfri allerede i 2027.

– Å ikke gjøre noe med klimaproblemet, er ikke et valg. Hvis Bærum mener alvor og ønsker å være en del av løsningen, må det handles nå, sier Ulltveit-Moe.

Blant forslagene er at nye boligprosjekter ikke skal planlegges med én p-plass per boenhet, og at det legges til rette for en felles, utslippsfri bilpark som beboerne så skal dele på.

– Mange av forslagene er veldig utfordrende, men vi politikere må være modige og handle. Alt kan ikke bare være fagre ord, sier ordfører i Bærum, Lisbeth Hammer Krogh (H).

Rapporten foreslår også at Fornebu skal bli en testarena for førerløse busser og at hele Fornebu skal være utslippsfritt innen 2027. (©NTB)

Les også: Fysiker kler av klimapanelet