An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Næringsliv

Thailand bygger kullkraftverk i ferieparadis

Thailandske myndigheter har gitt grønt lys til bygging av et stort kullkraftverk nær de vakre sandstrendene langs kysten av Andamanhavet. 

Thailand.

Thailand.

Artikkel av: NTB
17. februar 2017 - 16.19

Ifølge statsminister Prayuth Chan-ocha skal et 800 megawatt stort kullfyrt kraftverket bygges på kysten av Krabi-provinsen, som med sine eksotiske sandstrender, sitt krystallklare vann og sine klipper er et yndet reisemål for hundretusenvis av turister årlig.

Kullkraftverket og et tilstøtende havneanlegg skal bygges i nærheten av et eksisterende oljeanlegg, men høster kritikk fra miljøvernere og andre som frykter forurensning. Det vil kunne ramme både turistnæringen og fiskeriene i området hardt, mener kritikerne.

Myndighetene viser til at Thailand lider under elektrisitetsmangel og må importere store mengder strøm i perioder med høyt forbruk.

Den nasjonale energikomiteen i Thailand, som ledes av statsminister Prayuth Chan-ocha, har derfor besluttet at kullkraftverket må bygges, og alt tyder på at militærjuntaen i landet vil slutte opp om dette.

(©NTB)