Næringsliv

DNB Markets ser fortsatt oppside i lakseaksje

DNB Markets ser frem mot tall fra lakseaksjer.

Foto: Bakkafrost.

Foto: Bakkafrost.

Artikkel av: Martine Holøien
19. mai 2017 - 11.25

Norway Royal Salmon og Bakkafrost legger frem tall for første kvartal førstkommende tirsdag.

Bakkafrost inngår i vår ukentlige portefølje med anbefalte aksjer, og selskapet har i lang tid vært kostnadsledende innen sektoren, skriver DNB Markets i dagens aksjerapport.

«Vårt kursmål på 350 kroner per aksje er basert på estimert normalisert inntjening for 2017-2018 og en P/E (aksjekurs i forhold til inntjening per aksje) på 13-14 gangeren. Vi har da lagt til grunn en laksepris på 57 kroner per kg for 2017 og en pris for på 55 kroner per kg for 2018. I markedet ligger tilsvarende forwardpriser i øyeblikket på rundt henholdsvis 63 og 60 kroner per kg. For første kvartal ligger våre estimater rundt 7 prosent over konsensus og vi venter en EBIT (driftsresultat) på 392 millioner danske kroner, samt en EPS (inntjening per aksje) på 6,00 danske kroner mot konsensusforventninger på 5,60 for kvartalet», skriver DNB Markets. 

Aksjen omsettes i dag for 310,10 kroner.