Næringsliv

HBO tilbød hackere 250.000 dollar i løsepenger

Hackerne som forrige uke angrep TV-serieprodusenten HBO og blant annet stjal et manus fra «Game of Thrones», skal ha fått tilbud om 250.000 kroner i løsepenger.

Lena Headey som Cersei Lannister og Peter Dinklage som Tyrion Lannister i  "Game of Thrones". AP Photo/HBO, Paul Schiraldi

Lena Headey som Cersei Lannister og Peter Dinklage som Tyrion Lannister i "Game of Thrones". AP Photo/HBO, Paul Schiraldi

Artikkel av: NTB
12. august 2017 - 07.52

En av sjefene i HBO, John Beyler, skal ha skrevet en epost og takket hackerne for å ha gjort dem oppmerksomme på svakheter i systemet. I tillegg skal han ha bedt om en ukes utsettelse og var villig til å betale 250.000 dollar i dusør.

Variety hevder å ha en kopi av eposten som ble sendt 27. juli, før det ble kjent hva som ble stjålet av filer. Blant annet skal det være manuskript til fem «Game of Thrones»-episoder og informasjon om ansatte. En person involvert i etterforskningen har bekreftet eposten sendt av Beyler, og sier det var et forsøk på å kjøpe tid for å undersøke situasjonen grundigere.

HBO har så langt ikke kommentert eposten.

(©NTB)