Næringsliv

Har solgt truser for over 100 mill.

Roeren Olaf Tufte sier han ikke går med drømmer om å bli kjøpt opp.

Foto: Tufte Wear

Foto: Tufte Wear

Artikkel av: Eline Hvamstad
11. august 2017 - 07.55

Som Hegnar.no kunne fortelle i går hadde Olaf Tufte en nytt godt år som truseselger i 2016. Inntektene falt, mens resultatet falt mindre.

– Det har vært et spennende år og vi er ganske fornøyde. Det er tøft i markedet, likevel har vi klart å overleve. Vi ønsker å skynde oss langsomt, og bli litt bedre på det vi gjør og gjøre noen nye ting som folk forhåpentlig liker, sier roer Olaf Tufte om undertøyssatsingen sin, til DN 

Siden oppstarten for fem år siden har selskapet omsatt undertøy for 104,8 millioner kroner, og har hatt et samlet overskudd før skatt på 26,4 millioner kroner. Samlet årsresultat er 19,4 millioner kroner, har DN regnet ut. 

Til tross for at Active Brands, som består av kjente varemerker som Bjørn Dæhlie, Kari Traa og Terese Johaug, ble solgt i en milliardtransaksjon i FSN Capital tidligere i år, sier Tufte at han ikke går med drømmer om å bli kjøpt opp.

- Vi har det fint med oss selv og synes det er gøy med utviklingen vi har hatt. Jeg er mest stolt av at vi har bygd oss opp fra bunn – fra kjøkkenbordet på gården min, med mine sparepenger, ingen investorer, ingen store lån for å komme oss opp. Jeg er ikke nok en utøver som har solgt navnet sitt for at andre skal tjene penger, sier 41-åringen til DN.