An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Næringsliv

TV 2 og TONO forhandler om musikkvederlag

Artikkel av: NTB
14. august 2017 - 06.09

En fastlåst konflikt mellom TV 2 og TONO kan føre til en ytterligere belaste fjernsynskanalens allerede anstrengte økonomi.

– Vi mener rett og slett at TV 2 betaler for lite. Og TV 2 mener vel at de betaler for mye eller akkurat passe, sier administrerende direktør Cato Strøm i TONO til DN.

Når musikk brukes offentlig, krever TONO pengene inn på vegne av den som har opphavsretten til verket. Etter fem og et halvt år med fastlåste forhandlinger, kan det i verste fall bli snakk om en betydelig etterbetaling for TV 2.

Juridisk direktør Tomas Myrbostad i TV 2 sier at kanalen allerede betaler TONO en viss sum penger, men at rettighetsorganet krever mer.

– TV 2 klarerer selvsagt alle rettigheter til våre sendinger. Vi betaler også et årlig musikkvederlag til TONO. Vi er imidlertid ikke enige om størrelsen på dette vederlaget. Det er bakgrunnen for avsetningen i regnskapet. Slik vi opplever det, er det en god dialog og begge parter ønsker å finne en løsning, skriver Myrbostad i en epost.

Ingen av partene vil tallfeste beløpet.

– Det er riktig at vi er uenige om vederlagets størrelse. Jeg vil si det er et betydelig beløp, sier Strøm som bekrefter at de har håp om å finne en løsning.

En av årsakene til at forhandlingene har dratt ut, er at man har avventet resultatene fra flere rettstvister på medieområdet som har pågått parallelt med forhandlingene.