Næringsliv

Stygg smell for Stordalen – har tapt 150 millioner

Petter A. Stordalen. Foto: Brian Cliff Olguin/Finansavisen.

Petter A. Stordalen. Foto: Brian Cliff Olguin/Finansavisen.

Artikkel av: Stian Jacobsen
14. november 2017 - 11.02

Selv om 2015 var et dårlig år for Petter A. Stordalens hoteller i Stavanger, viser det seg at fjoråret ble dobbelt så ille. Ifølge DN har hotellkongen tapt 150 millioner i Stavanger i løpet av 2015 og 2016.

- Jeg synes det er litt dårlig gjort å rippe opp i det der. Mye av forklaringen er at vi økte nedskrivningene fra 2015 til 2016 med rundt 40 millioner kroner. Vi skriver altså kraftig ned på det vi har investert i Stavanger, sier konsernsjef Torgeir Silseth i Nordic Choice Hotels til DN.

- Slik det ligger an vil vi få en forbedring i 2017 på rundt 20 millioner kroner i år og vi regner med omtrent det samme i 2018. Det går rette veien selv om vi ikke vil være back in black på en stund. Vi vil fortsatt være preget av dramatikken da vi fikk både oljeprisfall og kraftig økning i hotellkapasiteten samtidig, avslutter Silseth.