Næringsliv

TV 2-ansatt skulle sparkes – fikk sluttpakke

En mangeårig TV 2-ansatt som hadde uanstendig kontakt med jenter, ble avskjediget med en sluttpakke fra dagens ledelse, opplyser Bergens Tidende.

Artikkel av: NTB
19. november 2017 - 10.15

Avisen viser til flere kilder i TV 2 som hevder at medarbeideren fikk en advarsel etter utilbørlig kontakt med en jente. Ledelsen tok affære og ga den mannlige ansatte en advarsel. Året etter var mannen tilknyttet et annet program i kanalen da historien gjentok seg.

Han forlot kanalen med en sluttpakke. En avtale som ifølge avisen var godkjent av kommunikasjonsdirektør Sarah Willand og TV 2-sjef Olav Sandnes.

Willand vil ikke svare på hvorfor den ansatte fikk sluttpakke med seg.

– Siden vi aktivt ønsker å senke terskelen og oppfordrer alle til å melde fra om både gamle og eventuelt nye saker, er det naturlig at det kommer mange henvendelser fra mediene, sier hun.

– Av hensyn til de personene det gjelder og ikke minst arbeidslivets lover og regler, kan vi ikke snakke om enkeltsaker og personalsaker. Selv om disse sakene og det som skjer nå har en helt spesiell ramme, kan vi rett og slett ikke hoppe bukk over spillereglene, sier Willand videre.

Den tidligere TV 2-ansatte vil ikke kommentere saken overfor avisen.

(©NTB)