Næringsliv

TV-tall: Tradisjonell fjernsynstitting på retur

I november så aldersgruppen 30 til 39 år 45 minutter mindre på TV i forhold til samme måned i fjor, viser nye tall over våre seervaner.

Artikkel av: NTB
7. desember 2017 - 06.05
An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.

– NRK taper litt ekstra i november, fordi vi hadde sjakk-VM i fjor. Og det gjør store utslag på totalen. Men det er ingen tvil om at konsumet på «kringkastet TV» går nedover, sier analysesjef Kristian Tolonen i NRK til Medier24.

I november i fjor så aldersgruppen 30–39 år i snitt 148 minutter på TV hver dag. I samme måned i år er dette falt til 103 minutter, viser tall fra NRK og Kantar Media.

Den samlede TV-tittingen vokste fram til 2010 opp til 181 minutter i snitt for alle over 12 år. Siden har det falt, men ikke så mye samlet sett fordi de eldre ser stadig mer på TV. Så sent som i fjor vokste konsumet for aldersgruppen 65+ til 255 minutter.

Men nå holder ikke den eldste aldersgruppen snittet oppe lenger. Tiden vi bruker foran TV-skjermen faller ikke så mye. Men det vi ser kommer i større grad via internett og strømmetjenester. Tolonen spår at plattformene vil leve side om side med hverandre.

– Direktesendt sport og andre store hendelser samler fortsatt folket. Så kan det være at også «live TV» i større grad vil skje over internett i framtida.

(©NTB)