An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Næringsliv

USA mener WTO har mistet fokus på handel

USA mener Verdens handelsorganisasjon (WTO) har mistet fokus på handel og er blitt for opptatt av søksmål.  

Artikkel av: NTB
12. desember 2017 - 05.43

– WTO har mistet fokus på forhandling og holder på å bli en søksmålsorientert organisasjon, sa handelsutsending Robert Lighthizer under WTO-møtet i Buenos Aires mandag. Han mener flere av medlemslandene utnytter dette og forsøker å nå sine mål gjennom rettstvister i stedet for ved forhandlingsbordet.

– Vi må spørre oss selv hvorvidt dette er bra for institusjonen og hvorvidt den nåværende strukturen gir mening, sa utsendingen.

Uten å nevne navn sa Lighthizer også at noen medlemsland utnytter sin status som utviklingsland og bryter WTOs regler.

USAs president Donald Trump har tidligere uttalt at USAs mål er å fremme amerikanskproduserte varer, noe flere av WTOs medlemmer som er for frihandel, ser på som proteksjonistiske tiltak. Andre erkjenner at det er et behov for reform i WTO.

– Vi mener det ikke er bærekraftig å fortsette med et system der én alltid er proteksjonistisk og den andre alltid bryter reglene, sa Argentinas president Mauricio Macri ved åpningen av møtet søndag.

(©NTB)