Næringsliv

BBC-direktør går av i protest

BBCs Kina-redaktør går av i protest mot det hun mener er manglende tiltak for å tette lønnsgapet mellom kvinner og menn hos den britiske kringkasteren.

Foto: Scanpix

Foto: Scanpix

Artikkel av: NTB
8. januar 2018 - 13.07

I fjor ble BBC tvunget til å offentliggjøre lønningene til kringkasterens best betalte ansatte. Det viste seg at to tredeler av lønnsadelen var menn, noe som har skapt kraftige reaksjoner.

Carrie Gracie har jobbet i BBC i 30 år. I en melding på sin egen nettside skriver hun at hun ikke lenger kan gjøre en jobb på høyt nivå samtidig som hun må kjempe med sjefene sine om likelønn.

Ifølge Gracie tjener to av BBCs fire internasjonale redaktører, begge menn, minst 50 prosent mer enn de to andre, som er kvinner. Hun framholder at hun ikke er opptatt av å få mer i lønn for sin egen del, men at hun vil at BBC skal holde seg til britisk lov, som pålegger arbeidsgivere å gi lik lønn for likt arbeid.

Gracie blir værende i BBC, men vil nå tilbake til sin gamle stilling i nyhetsredaksjonen, der hun forventer å bli betalt det samme som sine mannlige kolleger.

Hun ble utnevnt som BBCs Kina-redaktør i desember 2013, og har siden da hatt base i Beijing.

(©NTB)