An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Næringsliv

Bedriftsforbundet krever egen gründer- og teknologiminister

Bedriftsforbundet krever en egen statsråd med ansvar for gründerskap, innovasjon og teknologi i en eventuell ny blågrønn regjering. 

Olaf Thommessen. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix.

Olaf Thommessen. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix.

Artikkel av: NTB
12. januar 2018 - 17.25

Bedriftsforbundet har klare forventninger til regjeringsforhandlingene mellom Venstre, Høyre og Fremskrittspartiet.

– Som interesseorganisasjonen for 4.100 av landets små- og mellomstore bedrifter, krever Bedriftsforbundet at Norge må ha en egen statsråd med ansvar for gründerskap, innovasjon og teknologi, sier administrerende direktør Olaf Thommessen.

Thommessen var tidligere nestleder i Venstre fra 2004 til 2008.

– Vi vil at Norge skal bli nummer én i verden på å drive business og innovasjon. Da er det på tide å ha en statsråd som utelukkende fokuserer på gründerskap og fremtidens arbeidsplasser. Vårt inntrykk er at med dagens statsrådsstruktur går mye av tiden for næringsministeren til å drive eierstyring og være i politiske debatter for symbolsaker som eierstyring av statseide selskap. Bedriftsforbundet ønsker vesentlig mer fokus på det de minste bedriftene og gründere sliter med, sier Thommessen.

Bedriftsforbundet etterlyser også en egen stortingsmelding om gründerpolitikk. Bedriftsforbundet har i tillegg ti hovedkrav til forhandlerne i H, Frp og V, inkludert fjerning av formuesskatten, bedre skatteinsentiver for å investere i småbedrifter og gründerselskaper samt styrking av rettssikkerheten og de sosiale rettighetene til selvstendige næringsdrivende.

(©NTB)

An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.