Næringsliv

Danish Air Transport skal fly Ørland - Oslo

Viking Air Norge har inngått avtale med Danish Air Transport A/S (DAT).

FlyViking. Foto: NTB/Scanpix.

FlyViking. Foto: NTB/Scanpix.

Artikkel av: Martine Holøien
10. januar 2018 - 08.41

Driften av ruten Ørland-Oslo-Ørland videreføres av Viking Air Norge Fra og med 14. januar 2018, går det frem av en melding onsdag.

- Vi er svært glade for å ha kommet til enighet med Danish Air Transport. Dette er en rute vi hele tiden har hatt et ønske om å opprettholde og videreutvikle, sier daglig leder Heine Richardsen i FlyViking.

Danish Air Transport A/S vil gjennomføre flyvningene gjennom sitt datterselskap DOT LT. Flytypen ATR 42-300 skal benyttes, som er en større maskin enn det FlyViking har benyttet på ruten. Flyet har plass til 46 passasjerer.

- DAT har fløyet på det norske rutenettet siden 2003 og har gjennom årene i Norge bevist at de har levert sikre flyvninger med en regularitet og punktlighet i toppklasse, sier Jesper Rungholm i Danish Air Transport.

- Flyviking er derfor sikre på at DAT vil være en god samarbeidspartner, slår Richardsen fast.

Avtalen med DAT vil også sikre reisende til og fra Ørland et mer brukervennlig system for billettbestillinger. Det betyr blant annet at bedrifter som benytter reisebyråer for sine bestillinger vil kunne kjøpe billetter på ruten gjennom sine eksisterende kanaler. I tillegg vil det gi alle reisende mulighet til å bestille gjennomgående billetter, der reisen til og fra Oslo kan skje med andre selskaper som for eksempel SAS, Finnair og Emirates.