An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Næringsliv

Eksdirektør anker korrupsjonsdom

Eksdirektøren i Troms Krafts svenske datterselskap Kraft og Kultur anker korrupsjonsdommen fra svensk lagmannsrett til høyesterett.

Foto: Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / Scanpix.

Foto: Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / Scanpix.

Artikkel av: NTB
9. januar 2018 - 21.56

I november i fjor ble den tidligere direktøren Boris Benulic i svensk lagmannsrett (hovrätten) dømt til fengsel i tre og et halvt år for grov svindel samt regnskapsjuks på 1,5 milliarder kroner. Han ble også ilagt forbud mot å drive næringsvirksomhet i fem år.

Nå skriver Nord24 at Benulic har anket dommen til Högsta domstolen, tilsvarende norsk Høyesterett. Han krever at dommen mot ham blir opphevet, og at forbudet mot å drive næringsvirksomhet skal underkjennes. I tillegg vil han at etterforskningen må kompletteres før en eventuelt ny rettsrunde.

I november 2011 opplyste Troms Kraft at det var avdekket alvorlige feil i regnskapet til det svenske datterselskapet Kraft & Kultur. Senere skulle det vise seg at Troms Kraft hadde tapt rundt 1,7 milliarder kroner på at datterselskapets regnskap i en årrekke har vært pyntet på.

Skandalen holdt på å velte morselskapet i Tromsø som ikke lenger kunne gi sine eiere Troms fylkeskommune og Tromsø kommune et tresifret antall millioner i årlig avkastning.

(©NTB)