Næringsliv

Eksdirektør anker korrupsjonsdom

Eksdirektøren i Troms Krafts svenske datterselskap Kraft og Kultur anker korrupsjonsdommen fra svensk lagmannsrett til høyesterett.

Foto: Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / Scanpix.

Foto: Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / Scanpix.

Artikkel av: NTB
9. januar 2018 - 21.56

I november i fjor ble den tidligere direktøren Boris Benulic i svensk lagmannsrett (hovrätten) dømt til fengsel i tre og et halvt år for grov svindel samt regnskapsjuks på 1,5 milliarder kroner. Han ble også ilagt forbud mot å drive næringsvirksomhet i fem år.

Nå skriver Nord24 at Benulic har anket dommen til Högsta domstolen, tilsvarende norsk Høyesterett. Han krever at dommen mot ham blir opphevet, og at forbudet mot å drive næringsvirksomhet skal underkjennes. I tillegg vil han at etterforskningen må kompletteres før en eventuelt ny rettsrunde.

I november 2011 opplyste Troms Kraft at det var avdekket alvorlige feil i regnskapet til det svenske datterselskapet Kraft & Kultur. Senere skulle det vise seg at Troms Kraft hadde tapt rundt 1,7 milliarder kroner på at datterselskapets regnskap i en årrekke har vært pyntet på.

Skandalen holdt på å velte morselskapet i Tromsø som ikke lenger kunne gi sine eiere Troms fylkeskommune og Tromsø kommune et tresifret antall millioner i årlig avkastning.

(©NTB)