Næringsliv

Follobane-entreprenør kan gå konkurs

Italiensk selskap med Follobane-kontrakter i milliardklassen kan gå konkurs.

Follobanens tunnellboremaskiner. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Follobanens tunnellboremaskiner. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Artikkel av: Øystein Byberg
11. januar 2018 - 07.44

Det er konkursfare for italienske Condotte, som ifølge Byggeindustriens nettsted bygg.no har to milliardkontrakter på Follobanen-prosjektet. Bane NOR skal i hastemøte med ledelse i selskapet i Roma torsdag. Flere av underentreprenørene på Follobanen er bekymret for betalinger som uteblir.

Condotte har Oslo S Civil-kontrakten til cirka 2 milliarder og den såkalte drill & split-kontrakten på 1,2 milliarder.

Bane NOR ønsker foreløpig ikke å intervjues om saken, men i en e-post skriver Follobaneprosjektets anskaffelsesleder, Jan Vormeland følgende om krisen i Condotte:

– Bane NOR skal ha møte med entreprenørselskapet Condottes ledelse i Roma i morgen (torsdag journ. anm). Vi kan bekrefte at Condotte har hatt likviditetsutfordringer siden i sommer og de arbeider med refinansiering av morselskapet. Hva det betyr i praksis for virksomheten i Norge, vil bli konkretisert i tiden fremover. Bane NOR kan forsikre overfor Condottes underleverandører og andre, at vi som byggherre aktivt følger opp Condottes situasjon for å sikre fremdriften i Follobaneprosjektet og for å sikre at underentreprenørenes interesser blir ivaretatt på en ansvarlig måte. Bane NOR vil også bidra til at Condottes underleverandører i Norge får jevnlig informasjon om situasjonen i tiden fremover.