An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Næringsliv

Follobane-entreprenør kan gå konkurs

Italiensk selskap med Follobane-kontrakter i milliardklassen kan gå konkurs.

Follobanens tunnellboremaskiner. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Follobanens tunnellboremaskiner. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Artikkel av: Øystein Byberg
11. januar 2018 - 07.44

Det er konkursfare for italienske Condotte, som ifølge Byggeindustriens nettsted bygg.no har to milliardkontrakter på Follobanen-prosjektet. Bane NOR skal i hastemøte med ledelse i selskapet i Roma torsdag. Flere av underentreprenørene på Follobanen er bekymret for betalinger som uteblir.

Condotte har Oslo S Civil-kontrakten til cirka 2 milliarder og den såkalte drill & split-kontrakten på 1,2 milliarder.

Bane NOR ønsker foreløpig ikke å intervjues om saken, men i en e-post skriver Follobaneprosjektets anskaffelsesleder, Jan Vormeland følgende om krisen i Condotte:

– Bane NOR skal ha møte med entreprenørselskapet Condottes ledelse i Roma i morgen (torsdag journ. anm). Vi kan bekrefte at Condotte har hatt likviditetsutfordringer siden i sommer og de arbeider med refinansiering av morselskapet. Hva det betyr i praksis for virksomheten i Norge, vil bli konkretisert i tiden fremover. Bane NOR kan forsikre overfor Condottes underleverandører og andre, at vi som byggherre aktivt følger opp Condottes situasjon for å sikre fremdriften i Follobaneprosjektet og for å sikre at underentreprenørenes interesser blir ivaretatt på en ansvarlig måte. Bane NOR vil også bidra til at Condottes underleverandører i Norge får jevnlig informasjon om situasjonen i tiden fremover.