Næringsliv

Fikk ny jobb på 13 minutter

Gunnar Bjørkavåg slutter som konsernsjef i NHST

Gunnar Bjørkavåg. Foto: Finansavisen

Gunnar Bjørkavåg. Foto: Finansavisen

Artikkel av: Stian Jacobsen
11. januar 2018 - 11.13

Gunnar Bjørkavåg og styret i NHST Media Group er blitt enige om at Gunnar Bjørkavåg fratrer sin stilling som konsernsjef for NHST Media Group 1. februar 2018.

- Gunnar Bjørkavåg har ledet konsernet i 18 år og i ulike faser. I denne perioden har mediebransjen gjennomgått betydelige endringer. Gunnar har ledet konsernet med stødig hånd og han har levert betydelige bidrag til den posisjonen konsernet i dag nyter godt av, sier styrets leder Anette Olsen i en melding.

Styret i NHST Media Group setter nå i gang en prosess for å rekruttere en ny konsernsjef. Frem til en ny konsernsjef er ansatt vil lederne for de ulike forretningsområdene og konsernstaber få et utvidet ansvar. Lederne for forretningsområdene vil i denne perioden også være styreledere i de respektive selskapene.

Som tidligere opplyst i konsernets årsrapporter er Bjørkavåg berettiget til 18 måneders lønnsvederlag.

Klar tale

Det er kun to måneder siden styret i NHST Media Group ble samlet for å diskutere uttalelsene til Gunnar Bjørkavåg om kjønnsbalanse i ledelsen.

Det var like etter at Bjørkavåg hadde følgende uttalelse til VGs politiske redaktør Hanne Skartveit, som sa at en skjev kjønnsbalanse i konsernledelsen kan føre til en «gutta boys»-kultur.

- Det er altfor generaliserende. Jeg er ingen gubbe, og jeg er en stolt mann. Jeg er klar til å utfordre henne når som helst på en iq-test eller padletur eller evne til gode formuleringer. Framtidens toppselskaper er sterkt drevet av innovasjon, tempo og en konstruktiv organisasjonskultur, skrev Bjørkavåg i en epost til DN.

Ifølge NTB avviser Bjørkavåg at uttalelsene hans om kjønnsbalansen i konsernledelsen er en medvirkende årsak til at han slutter.

– Absolutt ikke, men det har vært en oppvekker for meg, min væremåte og situasjonen. Nå har vi initiert en rekke prosjekter omkring mangfold og likestilling, som jeg håper skal materialisere seg i 2018, sier Bjørkavåg til Kampanje.

Ny jobb 

Bjørkavåg er tydeligvis en populær mann. Kort tid etter at nyheten om hans avgang ble kjent, har han allerede sikret seg en ny jobb i selskapet til investor Erik Must.

- Jeg fikk tilbudet 13 minutter etter at det var kjent at jeg slutter. Utover det har jeg ingen kommentarer, sier den avtroppende NHST-sjefen til DN.