Næringsliv

Meglerhus jekker ned lakseprisen

Lakseaksjer tas ned opptil 20 prosent.

Artikkel av: Martine Holøien
12. januar 2018 - 11.14

Handelsbanken Capital Markets nedjusterer sitt prisestimat for lakseprisen i 2018 til 55 kroner per kilo fra tidligere 58 kroner per kilo, ifølge en sektorrapport publisert torsdag, skriver TDN Direkt.

Estimatet på 58 kroner per kilo i 2019 holdes uendret, og meglerhuset anser den langsiktige trenden som støtter sektorens inntjening som intakt, til tross for høy ventet tilbudsvekst i 2018.

Sjømatanalytiker Kjetil Lye i Handelsbanken Capital Markets estimerer en global tilbudsvekst på rundt syv prosent i 2018, drevet av mer normalisert produksjon i Norge og Chile. 

«På nåværende verdsettelser ser vi begrenset nedsiderisiko og attraktive inngangspunkter for sterkere fundamentale forhold i laksemarkedet fra 2019», skriver han.

Nedjusteringen medfører at estimatene for resultat per aksje for selskapene som dekkes tas ned 8-20 prosent.

De beste kjøpene er ifølge Intrafish Bakkafrost, Lerøy Seafood og Norway Royal Salmon (NRS).

I Bakkafrost ser Lye gode utsikter for de biologiske forholdene for driften, kombinert med prospekter for vekst i slaktevolum over de neste årene. Kursmålet nedjusteres til 390 kroner per aksje fra tidligere 395, og kjøpsanbefaling gjentas.

Analytikeren mener at Lerøy er godt posisjonert i markedet, tross den høyere tilbudsveksten i 2018, og skriver at utsiktene ser bra ut på medium lang sikt. Kursmålet nedjusteres til 62 kroner per aksje fra tidligere 65. Kjøpsanbefaling gjentas.

Flere av de samme faktorene som nevnes i forbindelse med Lerøy trekkes frem for NRS. Selskapet ventes å øke volumene i Nord-Norge, samt at det er gode utsikter for volumvekst i det tilknyttede islandske selskapet Arctic Fish der NRS eier halvparten av aksjene.

Kursmålet på NRS-aksjen nedjusteres til 208 kroner per aksje fra tidligere 238, og kjøpsanbefaling gjentas.