Næringsliv

Ønsker å ekskludere Spetalen etter denne investeringen

Øystein Stray Spetalen. Foto: Iván Kverme/Finansavisen.

Øystein Stray Spetalen. Foto: Iván Kverme/Finansavisen.

Artikkel av: Stian Jacobsen
10. januar 2018 - 12.44

Tirsdag kunne vi lese at lederen i Norsk Presseforbund, Elin Floberghagen, mener Øystein Stray Spetalen ikke kan være medlem i Pressens Faglige Utvalg så lenge han har interesser i flere medier.

Det er tydeligvis Spetalens investering i nettstedet Resett som har vært vanskelig å akseptere.

- Merkelig at krav om ekskludering ikke kom da jeg investerte i Klassekampen, men først da jeg investerte i Resett, sier Spetalen til Nettavisen.

- De siste ti årene har jeg eid større og mindre aksjeposter i både Schibsted og Dagbladet. Jeg var med i en emisjon i Klassekampen som gjorde det mulig å styrke avisen sitt journalistiske innhold.  Det er merkelig at forslaget om at jeg skulle ekskluderes fra PFU ikke kom da jeg investerte i Klassekampen, men at det først kommer nå når jeg har investerte et mindre beløp i Resett.no, sier Spetalen til Nettavisen.

Investoren forteller at han ikke har noen bindinger til redaksjonene i mediene han har eid deler av.