An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Næringsliv

Tyske industriarbeidere streiker for høyere lønn

Til tross for et varslet møte mellom det tyske fagforbundet IG Metall og arbeidsgiversiden, fortsetter arbeidere å streike med krav om høyere lønn.

Foto: NTB Scanpix

Foto: NTB Scanpix

Artikkel av: NTB
11. januar 2018 - 10.14

IG Metall har de siste dagene tatt tusenvis av industriarbeidere ut i streik med krav om høyere lønn. Forbundet har besluttet at aksjonene skal fortsette torsdag, samtidig som forhandlingene mellom forbundet og arbeidsgiversiden fortsetter i Stuttgart.

Også i Hannover foregår det forhandlinger på vegne av 120.000 ansatte hos bilprodusenten Volkswagen.

IG Metall krever en lønnsøkning på 6 prosent for alle sine 3,9 millioner medlemmer, samt mulighet til å arbeide 28-timersuke.

Forbundet vil også ha en viss lønnstilpasning for skiftarbeidere, småbarnsforeldre og arbeidere som har omsorg for syke familiemedlemmer.

Forbundsleder Jörg Hofmann truet onsdag med å trappe opp streiken hvis arbeidsgiverne ikke kommer med innrømmelser innen slutten av januar.

– Da vil vi se om det gir noen som helst mening å fortsette samtalene, om det vil bli streikevarsel for en dag, eller om det blir en avstemning om full streik, sier han.

Arbeidsgiverne argumenterer med at noen av kravene er umulig å gjennomføre og har kun gitt tilbud om en lønnsøkning på 2 prosent, samt en engangsutbetaling på 200 euro (2.000 kroner) i månedene fra januar til mars.

(©NTB)