Næringsliv

Framgang for NSB i 2017

NSB fikk både passasjervekst, økt omsetning og et godt driftsresultat i 2017, men er ikke fornøyd med punktligheten. 

NSBs Flirt-tog. Foto: Scanpix

NSBs Flirt-tog. Foto: Scanpix

Artikkel av: NTB
13. februar 2018 - 10.19

Driftsinntektene for NSB i 2017 endte på 14,99 milliarder kroner i 2017, mot 14,57 milliarder året før. NSB-konsernet fikk et driftsresultat på 773 millioner kroner, opp fra 638 millioner kroner i 2016.

– Jeg er fornøyd med at vi leverer gode resultater i et år preget av store omstillinger. I 2017 var det viktig å forberede oss på konkurranseutsettingen av persontog, sier Geir Isaksen, konsernsjef i NSB.

Antall togreiser i Norge økte med 6,3 prosent i 2017. Også Nettbuss–NSBs bussdivisjon -opplevde en vekst i fjor, med 2,5 prosent flere bussreiser.

Isaksen er imidlertid misfornøyd med at NSB sliter med punktligheten.

– Mange av våre kunder opplever at togene er forsinket eller innstilt. Dette er vi svært misfornøyd med, sier Isaksen, som peker på at hovedårsaken ikke ligger hos NSB, men skyldes problemer med skinnegang, strømforsyning eller signalanlegg.

(©NTB)