Næringsliv

Ansatt åtte piloter

Babcock har behov for ti piloter for å kunne ha tidlig oppstart i september, sier selskapets sjef Marius Hansen. 

Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix.

Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix.

Artikkel av: NTB
9. juni 2018 - 07.27

– Det er behov for ti piloter for å bemanne en base. Vi har i dag åtte piloter på plass, sier Hansen til VG.

Helseminister Bent Høie (H) sa torsdag at dersom krisen i flyambulansetjenesten forverres, er det mest aktuelt å la Babcock gradvis overta driften tidligere enn planlagt.

Babcock har sagt at de er klare til å ta over en flybase fra september og at de fra nyttår gradvis kan ta over flere baser ettersom de får de nye flyene på plass. Hansen sier rundt 50 av de 70 intervjuene de har gjennomført, tilfredsstiller alle tekniske krav til dagens tjeneste.

– Flere av disse vil kunne begynne trening på kort varsel, slik at vi i løpet av tre måneder vil ha tilstrekkelig antall piloter på plass for å ta over en base, sier Hansen. Han legger til at de vil ansette ytterligere fire piloter i løpet av juni.

– Vi har bred erfaring med å starte opp flyambulansebaser, og vet hva som kreves, sier han til avisen.

Selskapet forhandler med Norsk Flygerforbund for å kunne ansette flest mulig av Lufttransports piloter. Høie sier forhandlingene, som tas opp igjen 15. juni, vil bli avgjørende for hvor mange som blir med videre.

(©NTB)