An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Næringsliv

Bevilgningen til byggeprosjektet på Stortinget reduseres

Byggeprosjektet på Stortinget trenger 113 millioner kroner mindre i 2018 enn tidligere antatt. Spørsmålet om sparetiltak skaper uenighet mellom Rødt og Høyre.

Stortinget. Foto: Tore Meek / NTB scanpix.

Stortinget. Foto: Tore Meek / NTB scanpix.

Artikkel av: NTB
9. juni 2018 - 07.18

Regjeringspartiene og KrF setter av 376,7 millioner kroner til det omstridte byggeprosjektet i revidert budsjett.

I et brev til finanskomiteen i slutten av mai opplyser stortingspresident Tone Trøen ifølge Dagens Næringsliv at «på bakgrunn av oppdaterte tall og gjennomgåelse av forventet kontantstrøm, foreslås denne tilleggsbevilgningen redusert til 263 millioner kroner for 2018».

Trøen sier imidlertid til avisen at kostnadsrammen, som økte til 2,3 milliarder korner under tidligere stortingspresident Olemic Thommessen, ikke endrer seg.

Rødt-leder Bjørnar Moxnes foreslo i april å se på sparetiltak, men det mener finanskomiteens leder, Henrik Asheim (H), ikke er nødvendig i denne omgang.

– Det ene er disse 113 millioner kronene. Det andre er at Stortinget varsler i budsjett for 2019 at de skal ta alle utgiftene i byggeprosjektet innenfor rammen i 2019, sier han. Det reagerer Moxnes på og kaller det «tomprat» og «en avledningsmanøver».

– Asheim gjemmer seg bak en teknikalitet som handler om å skyve utgifter til neste år, og derfor ikke er noen innsparing, sier han. Asheim svarer og peker på at Rødt selv ikke reduserte bevilgningene til Stortinget i sitt eget alternative revidert budsjett.

(©NTB)