An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Næringsliv

- Derfor heves renten i dag

Sjeføkonom Kjetil Olsen i Nordea Markets er klar i sine spådommer før dagens viktige rentemøte.

Kjetil Olsen - Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Kjetil Olsen - Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Artikkel av: Øystein Byberg
13. juni 2018 - 07.33

Sjeføkonom Kjetil Olsen i Nordea Markets er overbevist om at den amerikanske sentralbanken vil heve renten i kveld:

«Amerikansk økonomi går for full maskin. Inflasjonen tikker oppover som følge av høyere lønnsvekst og arbeidsmarkedet strammes stadig mer til. Vi må 50 år tilbake i tid for å finne lavere ledighet enn nå. Fed vil derfor i dag heve båndet for styringsrenten for andre gang i år med 25 basispunkter (bp) til 1,75- 2 prosent», skriver Olsen i sin morgenrapport.

Han mener spenningen er knyttet til «dot plotet» som viser rentesynet fremover til de ulike medlemmene i FOMC.

«Om bare ett av medlemmene løfter sin rentebane vil medianen blant medlemmenes forventning (som er det markedet fokuserer på) flyttes opp fra totalt tre økninger i år til fire. Vi tror fasiten blir fire. I så fall bør vi se et lite løft i fremtidsrentene i markedet, der prises det bare inn rett over tre. På pressekonferansen kommer nok også sentralbanksjef Powell til å utdype hva som menes med det «symmetric nature of the inflation target». Vi tror Fed med denne presiseringen ønsker å unngå en for rask reprising i rentemarkedet selv om inflasjonen for en periode skulle komme til å ligge noe over målet på 2 prosent. Etter mange år med for lav inflasjon kan det være greit å ha en inflasjon litt over målet for å være sikker på at inflasjonsforventningene forankres rundt 2 prosent, vil Powell si. Vi tror også presiseringen innebærer at det skal en god del til før Fed øker farten fra dagens tempo på en renteheving a 25 basispunkter per kvartal», skriver Olsen.

An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.