Næringsliv

Jan-Erik Aalbu forlater toppjobben

Foto: Gorm Kallestad / NTB/Scanpix.

Foto: Gorm Kallestad / NTB/Scanpix.

Artikkel av: NTB
12. juni 2018 - 13.03

Jan-Erik Aalbu forlater Ullevaal Media Center etter bare ett år i jobben som administrerende direktør.

– Jeg har formidlet til styret i UMC at jeg ønsker å fratre min rolle i selskapet, skriver Aalbu i en melding sendt til de ansatte.

Det var nettstedet Kampanje som var først ute med nyheten om Aalbus avgang. Aalbu kom til UMC, fotballens eget produksjonsselskap, bare tre måneder etter at han hadde gitt seg som sportsredaktør i Discovery.

– Norsk fotball og UMC er en veldig fin arbeidsplass, og jeg har stor respekt for styret og alle som jobber her. Men rollen jeg gikk inn i ble ikke helt som jeg hadde sett for meg. Jeg mener derfor det er best – både for meg og for selskapet – at vi nå skiller lag. Jeg ønsker alle i UMC alt godt videre, skriver Aalbu.

UMC eies av Norges Fotballforbund og Norsk Toppfotball. Aalbu står i stillingen ut juli måned.

Etter at Ullevaal Media Center mistet en lukrativ avtale med Discovery, går det ifølge Kampanje mot underskudd for UMC i 2018.

Aalbu spilte i sin tid fotball for Vålerenga og Bærum. Senere har han hatt en rekke roller som trener og sportssjef i norsk idrett, blant annet i hopp, kombinert og golf.

Han har også vært sportssjef både i Stabæk og Vålerenga Fotball.