Næringsliv

Et norsk fenomen

Slik blir NRKs nye minutt for minutt-satsing

Foto: Tore Meek / NTB/Scanpix.

Foto: Tore Meek / NTB/Scanpix.

Artikkel av: Stian Jacobsen
11. juni 2018 - 14.06

Fredag 15. juni ville Edvard Grieg fylt 175 år. Dette feirer NRK med å gi publikum en opplevelse helt utenom det vanlige.

For første gang noensinne skal hele Edvard Griegs musikkproduksjon bli framført i en sammenhengende konsert. I løpet av nærmere 30 timer skal over 600 utøvere spille og synge seg gjennom de 74 ulike musikkverkene Grieg ga ut.

- For oss i NRK er dette en unik sjanse til å løfte frem Griegs musikk til hele folket. Vi ønsker å være en døråpner inn til den klassiske musikken og med dette eventet vil vi også løfte frem bredden i norsk musikkliv, fra de unge talentene til de etablerte klassiske musikerne og sangerne, sier kulturredaktør i NRK, Marius Hoel, i en melding.

Musikken skal spilles på Troldhaugen, Grieghallen og Store Studio på Marienlyst.

- Jeg kan garantere en musikalsk opplevelse utenom det vanlige, sier Hoel.

Konserten starter klokken 17.30 fredag 15. juni, og skal etter planen avsluttes sent på kvelden, lørdag 16. juni. Programlederne som skal være med oss gjennom denne 30 timer lange sendingen er Mari Lunnan, Helene Vassbotten Lervik, Øyvor Bakke, Arild Erikstad, Per Sundnes og Frode Larsen.