Næringsliv

Spaceworld Soundgarden er konkurs

Elektronikkjeden Spaceworld Soundgarden har begjært oppbud. Selskapet har 38 butikker og 250 ansatte.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix.

Artikkel av: NTB
14. juni 2018 - 17.29

Fagbladet Elektronikkbransjen skriver at selskapet leverte begjæringen om oppbud torsdag. Selskapet oppsto som en fusjon mellom Spaceworld og Soundgarden for tre år siden, og målet var å skape en ledende butikkjede innen hi-fi, andre lydprodukter, hodetelefoner, mobil og tilbehør.

– Dessverre ble oppstarten mer kostbar og krevende enn planlagt, og kjeden leverte følgelig et negativt resultat for 2016 som var mye større enn forutsatt. Denne utviklingen ble gradvis snudd i 2017, der det ble gjennomført betydelige kostnadsbesparelser og en nedskalering av antall butikker, heter det i en pressemelding fra selskapet.

Spaceworld Soundgarden AS omsatte for 307 millioner kroner i 2017.

(©NTB)